Obres

El pavelló esportiu de Xàbia tindrà un pressupost de 8,3 milions d?euros

Les partides que s'han incrementat més en els 600.000 euros de més són les que impliquen l'ús d'energia
Alberto Tur, regidor d'Esports, i José Chulvi, alcalde de Xàbia / Ajuntament de Xàbia

El regidor d´Esports de Xàbia, Alberto Tur, ha informat avui sobre l´actualització del projecte del segon pavelló esportiu projectat al municipi. L'edil ha explicat que, arran de la escalada de preus que s'ha viscut els darrers mesos, es va decidir demanar una revisió del projecte d'execució abans de la seva aprovació definitiva i així evitar problemes com els que estan vivint altres obres públiques.

L'obra ha passat de tenir un pressupost de 7,7 milions a 8,3 milions, sent les partides que més s'han incrementat les que impliquen l'ús de energia.

El projecte definitiu ja ha estat validat pels redactors del projecte, la direcció d'obra i els tècnics municipals, per això la intenció de l'equip de govern és que pugui passar pel ple ordinari d'aquest mes.

Tur ha parlat també d'altres inversions en matèria d'infraestructures esportives, com ara la piscina coberta (4,6 milions) que està ara a l'última fase de la seva construcció o els dos projectes per al camp de les Mesquides: la substitució de la gespa artificial que està pendent que la Diputació adjudiqui l'obra i la construcció de vestidors, una tercera pista de pàdel i la millora de l'accessibilitat de l'edifici, un projecte que ara s'està treballant amb clubs i usuaris d'aquest camp.

A més d'aquests grans projectes, l'edil ha avançat que es continua avançant en matèria de planificació. En aquest sentit, ja te llest un pla de necessitats del Palau Miguel Buigues (com el canvi de paviment, la substitució de la coberta o la millora de la connexió amb la piscina) i també està en preparació el pla director d'instal·lacions municipals que contempla les necessitats que quedaran pendents com ara una pista d'atletisme o un nou frontó.

L'alcalde, José Chulvi, ha posat en valor el treball de l'edil d'Esports, tant en els dos projectes més importants com en les altres instal·lacions més petites però igual d'importants.

Chulvi ha recordat que el segon pavelló serà un edifici capdavanter i referent per a algunes modalitats esportives -com la gimnàstica artística- i donarà resposta a les necessitats de la gran i variada comunitat esportiva local.

El centre esportiu projectat tindrà dues plantes sobre rasant i es planteja de forma integrada amb el trinquet ja existent, de manera que visualment des de l'exterior seran un únic edifici i simplifica en el futur la gestió de l'accés i les tasques de consergeria.

En total són 4.500 metres quadrats útils, amb una alçada màxima de 15,5 metres ja que els sostres alts són una exigència per a la gimnàstica rítmica.

Lespai principal està format per dues grans pistes. Una serà per a la competició de futbol-sala, handbol, hoquei patins, voleibol i bàsquet, una polivalència que s'aconseguirà després de trobar un paviment especial que compatibilitza l'ús de patins.

L'altra zona es dedicarà a les arts marcials –amb una àrea de tatami– ia la gimnàstica rítmica i artística. També s'ha previst una zona per a escalada (amb rocòdrom i zona bulder) i una d'entrenament funcional o crosfit. A la primera planta es dedica l'espai als visitants i espectadors de les activitats esportives, amb grades desmuntables per acoblar-les a les necessitats de cada esdeveniment, i compten amb una àrea adaptada a les persones amb mobilitat reduïda.

A més, aquesta planta disposarà de dues sales polivalents o de coworking per a les gestions ordinàries dels clubs esportius. Pel que fa al disseny de l'edifici, s'ha resolt la connexió amb el trinquet ja existent mitjançant el disseny d'un espai longitudinal entre tots dos edificis a diferents alçades, amb vegetació integrada a coberta i patis enjardinats.

A nivell energètic, l'edifici (que és d'eficiència energètica tipus B) preveu una instal·lació fotovoltaica a la coberta per autoabastir-se, una altra instal·lació de captació solar, un sistema de refrigeració o climalit i d'autoprotecció davant d'incendi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *