Cultura

El Poble Nou de Benitatxell programa un cicle de concerts per Tots Sants

L'orquestra de cambra Marinae Ensemble i l'Orfeó de Xàbia protagonitzen la programació, que inclou actuacions a l'església i al cementiri
Membres de l'orquestra de cambra Marinae Ensemble / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell segueix apostant per la música i la cultura, aquesta vegada també a Tots Sants. Del 30 d'octubre a l'1 de novembre, la Regidoria de Cultura ha programat un cicle de concerts per commemorar aquesta festa solemne per tots els difunts.

Després de l'èxit pilot pilot de l'any passat, en què, a més del concert central, els veïns i veïnes van acollir de bon grau l'ambientació musical al cementiri, aquest any es torna a repetir la iniciativa amb una programació ampliada.

Programació

El cicle donarà inici aquest diumenge 30 amb l'actuació de l'orquestra de cambra Marinae Ensemble, un habitual ja a la programació cultural poblera que compta sempre amb el suport del públic. Serà a les 19:30ha l'església parroquial Santa Maria Magdalena, i oferiran un repertori de música del segle XX. Marinae Ensemble és una orquestra de cambra especialitzada en música del Barroc i del Romanticisme. Dirigida per Sergio Camarasa, la integren 15 joves instrumentistes de Xàbia, Dénia, Ondara, Pego i Benissa que cursen estudis professionals als conservatoris de la zona o que ja s'han graduat a les titulacions superiors de música.

En dos anys de trajectòria, Marinae Ensemble ha aconseguit cridar l'atenció dels aficionats a la música de la Marina Alta i ha actuat a l'emblemàtica Concatedral de Sant Nicolau d'Alacant ia escenaris comarcals com Xàbia, Dénia, Ondara, El Poble Nou de Benitatxell o Pedreguer, on van comptar amb un nombrós públic de més de 400 assistents al seu darrer concert als Jardins de l'Albarda. Tot aquest recorregut concertista i formatiu ha estat recentment reconegut per la Fundació Salom Sabar de Dénia en ser un dels projectes culturals premiats en la seva darrera edició, en què es van presentar 38 iniciatives comarcals.

El dilluns 31 serà el torn del Orfeó de Xàbia, un grup vocal veterà i experimentat que oferirà un concert de música sacra després de missa, a les 20:15h. La peça central del concert serà 'Misa prima', composta pel mateix director de l'agrupació, Pepe Mayor. També interpretaran altres composicions de Beethoven, Bach o Mozart.

L'Orfeó de Xàbia va realitzar el seu primer concert el 1979. Des de llavors, en els seus 43 anys de trajectòria, ha estat dirigit pel xabienc Pepe Major. Ha realitzat gires per països com Àustria, Portugal i tot el territori espanyol, de nord a sud.

El cicle finalitzarà dimarts 1 de novembre amb l'actuació del trio de corda de Marinae Ensemble, que a partir de les 11:00h amenitzarà amb música un dels dies centrals en què la gent porta flors als seus difunts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *