Economia

El sanejament dels comptes permet a Ondara una baixada de l'IBI

L'Equip de Govern proposa baixar-lo del 0,67 al 0,64 i assegura que la recaptació municipal serà semblant a la del 2022
Edifici consistorial / Ajuntament d'Ondara

El Ajuntament d'Ondara gaudeix actualment d'unes arques municipals completament sanejades, amb una acta d'arqueig (diners líquids als comptes públics) de 2.670.812 euros a l'octubre de 2022. Ho ha fet havent liquidat ja tots els seus préstecs, que ha pogut anar amortitzant en anys anteriors gràcies a les mesures destalvi i haver realitzat totes les inversions amb fons del propi Ajuntament, sense recórrer a nous endeutaments.

L'any 2015, quan l'actual Equip de Govern va entrar a governar, la primera acta d'arqueig signada per la Regidora d'Hisenda va ser de 55.920 euros; els préstecs de l'Ajuntament pujaven a 3.778.000 euros, i el deute per habitant era de 569 euros.

Gràcies a la liquiditat i solvència actual dels comptes municipals, es pretén aplicar per al 2023 una baixada al rebut de l'IBI que paguen els veïns i veïnes d'Ondara. La baixada serà del 4,48% del rebut, passant d'un tipus impositiu actual de 0,67 a 0,64. Aquesta mesura suposarà una baixada de tots els rebuts de l'IBI d'urbana del poble. La reducció del tipus impositiu de l'IBI serà elevada a aprovació al ple ordinari d'aquest mes d'octubre del 2022.

Si bé la rebaixa de l'IBI suposarà una caiguda dels ingressos als pressupostos municipals del 2023 (i això tenint en compte que els preus de tot s'estan pujant), la situació econòmica actual de l'Ajuntament d'Ondara permetrà assumir aquesta minva als ingressos sense portar a la fallida als comptes municipals ni repercutir un cost més gran a la ciutadania. Pel que fa a això, l'alcalde, José Ramiro, ha volgut destacar que el deute per habitant a Ondara és actualment de zero euros.

Ara, per al proper exercici del 2023, la situació econòmica actual de l'Ajuntament d'Ondara permetrà proposar una nova baixada de l'IBI passant d'un tipus impositiu actual de 0,67 a 0,64, fet que suposarà una baixada d'un 4,48% del rebut . Aquesta proposta, segons recalca l'alcalde, vindrà a alleugerir la càrrega fiscal de la ciutadania d'Ondara en una època especialment complicada per a tothom, a causa de la inflació, els costos energètics i la pujada dels tipus d'interès que afecten totes les famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *