Festes

Els cementiris de la Marina Alta a punt per celebrar el Dia de Tots Sants

Horaris especials, servei d'autobús, misses i fins i tot concerts en directe als Camp Sants de la comarca amb motiu de l'1 de novembre
Cementiri de Benissa. / Ràdio Litoral. Arxiu

Tot està a punt als cementiris de la comarca per rebre demà dimarts la previsible allau de persones, que com marca el costum, aniran a honrar i recordar els seus difunts. Demà és 1 de Novembre, dia de Tots Sants. Data en què s'espera un degoteig continu de persones als diferents Camp Sants de la Marina Alta. Una desfilada de veïns, que ja s'ha iniciat aquest cap de setmana, per netejar i adornar amb flors els nínxols dels que ja no hi són. Aquesta és una tradició catòlica per celebrar que els difunts han superat el purgatori, s'han santificat i gaudeixen de la vida eterna en la presència de Déu.

En alguns cementiris, els que estan més allunyats dels nuclis urbans, com és el cas de Benissa, l'ajuntament, ha habilitat un servei de transport per avui 31 d'octubre i demà l'1 de novembre. A més, com és costum, el Dia de Tots Sants, s'oficiarà una missa al Camp Sant de Benissa. Serà a les 10.30 del matí.

També a Teulada, faciliten l'accés dels veïns fins al cementari, amb un servei especial d'autobús des de Moraira. L'hora de sortida és a les 11 del matí davant de l'Espai la Senieta i tornada al casc de Moraira a les 13.30 hores. A la tarda, també s'oferirà aquest servei, la sortida des de Moraira a les 15:30 hi la tornada des del cementiri municipal a les 18:00 h.

Música als Cementiris

En el cas de Calp, des de l'ajuntament, ha programat per demà, festivitat de Tots Sants, al mateix cementiri municipal dos concerts de música clàssica, a les 11 ia les 17 hores amb el Duo «Entrecellos» format per Raquel Lozano i Gustavo Canet.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *