Educació

Els estudiants dels IES de la Marina Alta paren les classes en defensa de la Salut Mental

L'IES Josep Iborra de Benissa i l'Ifac de Calp se sumen a aquesta convocatòria del Sindicat d'Estudiants per demanar un pla de xoc
IES Josep Iborra. Benissa / Ràdio Litoral

Avui és una jornada de vaga. Els estudiants dels IES de la comarca se sumen a les reivindicacions per la Salut Mental i no van a classe. Així ho han confirmat els alumnes que poden fer vaga del IES Josep Iborra de Benissa o del Institut Ifach de Calp.

Segons adverteixen des del Sindicat d'Estudiants, convocant d'aquesta aturada general a nivell estatal, els trastorns d'ansietat i de conducta alimentària, depressions o intents de suïcidi formen part del dia a dia de molts joves. Amb aquesta vaga, els estudiants pretenen donar un toc d'atenció a les autoritats ia la societat en general sobre aquesta situació.

Una vaga per reclamar un pla de xoc que augmenti els recursos econòmics i humans per combatre aquest problema.

Amb aquesta protesta, el Sindicat d'Estudiants adverteix que la sanitat pública està desbordada. Els convocants d'aquesta aturada remarquen que rebre atenció psicològica als hospitals públics s'ha convertit en una carrera d'obstacles, amb llistes d'espera llarguíssimes i amb centres sense personal especialitzat en salut mental.

Demandes

El sindicat estudiantil demana un pla de xoc, el qual hauria de suposar un augment dels recursos en salut mental per arribar almenys al 15% de la despesa total en salut (actualment és del 5%), així com la creació de milers de places de psicologia i psiquiatria a l'Atenció Primària, a hospitals, i als col·legis, instituts i facultats públiques. I incloure als plans d'estudi l'educació sexual, emocional i de prevenció de suïcidis.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *