Sanitat

L'associació de Fibromiàlgia i dolor de Xàbia dóna visibilitat a la malaltia amb un documental

Projectarà el documental 'Consulta 32' el proper 27 d'octubre a les 18h, amb entrada lliure i gratuïta, a la Casa de Cultura
Cartell de la projecció del documental / Ajuntament de Xàbia

La associació de Fibromiàlgia i dolor de Xàbia (AFIDO), en col·laboració amb la regidoria de Sanitat, ha programat la projecció del documental Consulta 32 per donar visibilitat a aquesta malaltia. Serà dijous, 27 d'octubre, a les 18 hores a la Casa de Cultura. L´entrada és lliure i gratuïta.

El documental dirigit per Ruth Somalo aborda les històries de sis dones que han viscut durant anys sota un context social de sospita en què se les acusa d'exagerar, fingir i somatitzar les seves afliccions, però en conèixer el Dr. Palop la seva vida comença a canviar .

És un retrat coral d'extraordinària intimitat on les protagonistes aprofundeixen en els aspectes autobiogràfics i emocionals que han marcat la seva identitat alhora que aprenen a viure amb el dolor crònic, amb les dificultats associades als símptomes de fibromiàlgia (FMS) i amb la vergonya de l'estigma associat a aquesta malaltia que afecta en un percentatge més gran dones que homes.

Després de la projecció s'obrirà un col·loqui en què participaran la directora, el doctor Vicente Palop Larrea (coordinador de la Unitat de Fibromiàlgia de l'Hospital de Dénia) i Teresa Candela Sánchez (terapeuta holística i professora de ioga).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *