Esports

La V Cursa Solidària d'Ondara recapta 9.000€ per a la investigació contra el càncer

Més de 1.400 persones van participar a la carrera d'ahir, que va ser de les més multitudinàries que s'han celebrat al municipi
Moment de la donació del xec amb la quantitat recaptada / Ajuntament d'Ondara

La V Cursa Solidària d'Ondara a benefici de l'Associació Espanyola Contra el Càncer va tenir lloc ahir diumenge 2 d'octubre amb una participació altíssima de persones de totes les edats (més de 1.400 persones d'Ondara i de la comarca van assistir a aquesta carrera). Aquest esdeveniment solidari, que va estar organitzat per la Regidoria dEsports de lAjuntament dOndara i la Junta Local de lAECC, amb la col·laboració del Club dAtletisme dOndara, va aconseguir el seu objectiu: recaptar fons per a la lluita contra el càncer. De fet, aquest any s'ha recaptat una xifra de rècord: un total de 9.080 euros, sent la recaptació més gran aconseguida fins avui en aquest esdeveniment solidari.

Abans del començament de la marxa amb la «marea rosa», els 9.080 euros van ser lliurats simbòlicament en un gran xec a nom d'AECC, que va ser atorgat per l'alcalde d'Ondara, José Ramiro, a la presidenta de la Junta Local d'AECC, Mª Carmen Bisquert, i membres de la Junta Local. Mª Carmen Bisquert va destacar que la recaptació es destinarà a la investigació contra el càncer; a més, va recalcar que la cursa va ser un èxit total i va agrair la seva aportació a tots els participants.

Previ a la sortida de la cursa es va llegir el manifest amb motiu de la lluita contra el càncer de mama (que se simbolitza amb el color rosa; el color de les samarretes dels participants a la cursa, que es van convertir en una gran «marea rosa»). Gràcies a la investigació ia la conscienciació sobre el càncer de mama, la supervivència mitjana a 5 anys és del 85%, segons es va destacar al manifest.

La cursa va tenir 4.200 metres de recorregut per a caminants i 7.000 metres per a corredors (amb sortida i arribada al carrer General Bosch, davant de la plaça de toros) per un nou circuit per les partides Xebics, Mollons i Alfatares (els corredors van arribar fins a Torrecarrals) . La carrera va ser realitzada per caminants de totes les edats; molts nens i nenes; alguns fins i tot en patinet o en rodet de nadó.

Els corredors i corredores van fer una ruta de 7 km. Totes les persones inscrites van rebre una samarreta commemorativa rosa de la cursa. Per animar la carrera, es va oferir «zumba» a càrrec d'Esther Calatayud. Es van lliurar trofeus per als tres primers classificats de cada categoria. Les primeres corredores locals del CA Ondara van ser Juani Martínez Cantó, Mª José Català i Tere Miralles; i els primers corredors locals del C.A Ondara, Ferran Server Espin, Francesc Vicent Roselló Arbona i Simón Ern. Cal destacar la classificació a la categoria veterans B masculí dels corredors del C. Ondara Tri-Esport, Sergio Torres (2n de la seva categoria) i Toni Doménech (3r).

CLASSIFICACIONS

L´Alcalde d´Ondara, José Ramiro, i la Regidora d´Esports, Mar Chesa, han agraït l´esforç realitzat per la Junta Local de l´AECC i el Club d´Atletisme Ondara en l´organització de la caminada, així com van expressar el seu agraïment a totes les persones que hi han col·laborat, tant negocis i empreses, com participants a la carrera, Policia Local i Protecció Civil. Més de 1.400 persones van participar a la carrera d'ahir. A més, 150 empreses locals i comarcals han contribuït econòmicament a la carrera solidària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *