Economia

L'Ajuntament de Benitatxell redueix l'externalitat de la plantilla municipal a 6 externs

El setembre del 2018, el cost anual en serveis externs era de 255.000 euros, mentre que ara és de 68.000 euros
Ple de setembre / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

Dijous passat es va celebrar el ple ordinari municipal de setembre a El Poble Nou de Benitatxell. S'hi va aprovar, en primer lloc, amb sis vots del govern a favor i tres de l'oposició en contra, una modificació de crèdit de 504.594 euros. Tot seguit, es van aprovar els beneficis socials, també amb els vots en contra de l'oposició.

Aquest punt va generar un cert debat. Per la seva banda, el portaveu del grup municipal REDCV el Poble Nou de Benitatxell va justificar el seu vot en contra al·legant que els treballadors i treballadores públics han perdut protagonisme amb l'actual executiu. “És un govern que es basa més en els càrrecs de confiança i els externs que en la funció pública”, va expressar Josep Femenía.

Per part seva, l'alcalde, Miguel Ángel García, ha aprofitat per desmentir aquesta afirmació amb algunes dades. Va aclarir que, el setembre del 2018, abans d'entrar al govern, hi havia 16 persones prestant serveis externalitzats amb un cost anual de 255.845,33 euros, mentre que avui dia n'hi ha sis externs, que costen a l'Ajuntament 68.352,60 euros. Això suposa una diferència de 187.492,73 euros anuals.

A més, els va enumerar. El 2018 hi havia professionals externs en comunicació, informàtica, serveis jurídics a Serveis Socials, serveis jurídics d'administració general, serveis jurídics a Urbanisme, arquitectura, dos en arquitectura tècnica, enginyeria industrial, dos en enginyeria ambiental, psicologia, dos en traducció, esports i assessorament laboral i fiscal. L'any 2022, estan externalitzats els serveis d'assessorament econòmic per a la comptabilitat i la intervenció, serveis jurídics en urbanisme, enginyeria industrial, psicologia, assessorament laboral i assessorament en contractació.

“Aquests són els famosos assessors amb què us heu omplert la boca. Vosaltres teníeu 16 i nosaltres 6. El govern dels assessors era el vostre. Una altra fal·làcia de l'oposició que m'alegra que hàgiu tret avui i que gràcies a això he pogut explicar”, va expressar García, que a més va afegir que s'ha dotat d'estabilitat la plantilla. “Ens trobem un ajuntament molt provisional i de mica en mica hem anat reestructurant-lo i dotant-lo de cos. La institució és avui molt diferent de com ens la trobem”.

La sessió plenària també va aprovar altres punts com la ratificació dels estatuts del Consorci d'Aigües Teulada-Benitatxell amb què es crea una comissió tècnica amb representació d'un tècnic de cada ajuntament, o els festius locals del 2023, que a Benitatxell seran els dies 24 i 25 de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *