Festes

Ondara celebra la seva tradicional Fira de Fires del 12 al 27 de novembre

Durant tres caps de setmana torna amb normalitat la Fira d'Atraccions, la Ruta de la Tapa i el Trenet de la Fira
Roda de premsa de la presentació de la Fira de Fires / Ajuntament d'Ondara

Ondara tornarà a viure aquest mes de novembre el seu tradicional Fira de Fires des del 1690. Aquest any, després de tres anys, es podran celebrar amb normalitat tots els esdeveniments tradicionals sense restriccions.

El programa de la Fira de Fires Ondara 2022 es desenvoluparà del 12 al 27 de novembre i durant els tres caps de setmana hi haurà Fira d'Atraccions (en el seu emplaçament habitual de carrer Nacions Sense Estat); Concurs de Tapes (als mateixos establiments locals), Trenet de la Fira i un estand amb degustació de dolç i salat dels Festers de la Soledat i Crist 2023 al voltant de Prado.

Cal destacar que els dimecres 16 i 23 de novembre seran els dies dels nens i nenes a la Fira d'Ondara 2022, amb preus reduïts a les atraccions.

Primer cap de setmana de fira: 12 i 13 de novembre

El dissabte 12 i diumenge 13 de novembre tindrà lloc la VI Fira Marina Alta (a l'edifici de Prado), el Concurs Canino (el dia 13 a les 9:30ha la plaça de toros d'Ondara) i la Presentació Calendari AECC (el dissabte 12 a les 20:00h a l'edifici de Prado).

La VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits, organitzada per la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA), és un esdeveniment que ve precedit per la fira turística comarcal del 2015, la de temàtica gastronòmica del 2016, la dels vins del 2017 , la d'homenatge al paisatge de la Marina Alta del 2018, i la del 2019 'El tacto'. Una trobada estratègica que aglutina tots els pobles de la comarca sota un mateix marc de promoció i col·laboració.

Programació de la VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits

Dissabte 12 de novembre – De 10 a 14.00 hi de 16.30 a 21.00 h – El Prado
10.00 h – Obertura de la VI Fira Marina Alta, amb els 5 sentits.
12.00 ha 12.30 h – Inauguració oficial. Les autoritats comarcals sortiran des de l'Ajuntament i es dirigiran a Prado, acompanyades de la Colla de dolçaines i tabals d'Ondara.
13.00 h – Acte de reconeixement a la trajectòria cultural dels col·lectius musicals de la Marina Alta. Amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana – Àrea Marina Alta i la Federació Valenciana de Dolçainers/res i Tabaleters/res – Àrea Marina Alta L'acte estarà amenitzat per una representació musical de les diferents Societats Musicals de la comarca.
17.00 h – Taula rodona 'L'evolució i recuperació de la dolçaina i el tabal, i el seu posicionament als conservatoris de música'. A càrrec de la Federació Valenciana de dolçainers/res i tabaleters/res.
18.00 h – Taula rodona 'La candidatura de les Societats Musicals Valencianes a Patrimoni Immaterial de la Humanitat – UNESCO'.
19.00 h – Presentació del llibre 'Una aproximació al folklore de la Comunitat Valenciana'. A càrrec de l'autor Pol Alcaide. Conferència-Concert amb una breu introducció a la música medieval amb instruments artesanals medievals i tradicionals.
20.00 h – Presentació musicada del 'Calendari contra el càncer 2023' a càrrec de l'Associació contra el Càncer. La presentació musicada estarà amenitzada per Marta Fornali.

Diumenge 13 de novembre – De 10 a 14.00 hi de 16.30 a 19.30 h – El Prado
De 10.00 a 14.00 h Taller de construcció d'instruments de canya, a càrrec de Miquel Claramunt. Fabriquem Murgas i Repicador (Per a tots els públics).
D'11.00 ha 14.00 hi de 17.00 ha 19.00 h – 'Resona la Marina' Microconcerts en directe
11:00 h – Cercavila inicial amb Benibatuka (Vall de Gallinera).
11.30 h – 'Micro-concert de Jean Jass' (Orba, Xaló i Pego)
12.15 h – Eva Olivencia presenta el seu disc 'Vivir' (Dénia)
13.00 h - Actuació de la Faula de l´Escola Municipal de Música d´Orba
17:00 h – Rebeca Mut presenta el seu disc 'Mujeres Salvajes' i novetats en acústic.
17.45 h – 'Concert de 5FanBrass' (Jàvea, Gata de Gorgos, Ondara, El Verger i Benitachell).
18.30 h – 'Concert-presentació del disc El Espejo de Kela (Pego)
*Durant tot el cap de setmana: Parades artesanes amb productes de proximitat i degustacions de la Marina Alta.

Segon cap de setmana de fira: 19 i 20 de novembre

El dissabte 19 i el diumenge 20 de novembre, a l'Edifici de Prado, se celebrarà la tradicional Fira del Comerç i l'Empresa. Un esdeveniment que segons l'alcalde, José Ramiro, "és una mostra de la força del comerç local, que demostra que els negocis locals són vius".

Els negocis i comerços locals participaran en aquesta fira, que compta amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants i Empresaris d'Ondara (ACO), la presidenta de la qual, Imma Peiró, ha destacat la satisfacció de l'Associació perquè aquest any, després de dues edicions amb restriccions, es pugui tornar a fer la fira amb tots els estands.

Una trentena de negocis locals i alguns comarcals han confirmat la seva participació a la fira de comerç d'Ondara. De moment els negocis participants confirmats són els següents: Carnisseria Alberto Picó, Luansa – Soler Eines, Mobles Ortolá, Motos Mahiques, Gala's, Passics, Calçats Dora, Mobles Escrivà, Autoescola Ondara, Kobold, Les golfes d'Aitana – Coco kids, Coqueta Moda Infantil, Fruits secs La Marina-Nuts@go, Maika Regals, Coletes Kids fashion & complements, Toni Ortolá Disseny, Somriures, Dilatant Mentes, Fustabella, Salvador Gutiérrez perruqueria, Cellers Aguilar, Maxima Bikes, i Staner Events.

El programa del segon cap de setmana firal es completarà amb la tradicional Fira d´Animals a la Plaça de toros, organitzada amb la col·laboració de l´Associació de Carreters i Cavallistes d´Ondara. La fira comptarà amb 12 corrals amb tota mena d'animals i, segons ha anunciat el regidor d'Associacionisme, Miguel Gomis, des de l'Associació de Carreters i Cavallistes es disposaran de carros al migdia per portar a passejar els nens i nenes que ho desitgen. A més, hi haurà una magnífica exposició de carros a la plaça de bous. A la mostra d'animals participaran expositors de tota la Comunitat Valenciana.

Tercer cap de setmana de fira: 26 i 27 de novembre

El dissabte 26 i el diumenge 27 de novembre, als voltants de l'Edifici de Prado, s'organitzarà la Fireta de Nadal. A més, el dissabte 26 a les 21 hores, se celebrarà com a novetat la I Gala del Comerç Local i el lliurament dels I Premis del Comerç Local d'Ondara; un esdeveniment organitzat per l'ACO i l'Ajuntament d'Ondara, que comptarà amb un sopar i un gala en què es donaran diferents premis de reconeixement al comerç local (innovador, jove, trajectòria, emprenedor…).

El diumenge 27, des de les 9 hores a l'Avinguda d'Alacant, hi haurà la concentració de vehicles clàssics. Aquest any l'Ondara Custom Club ha declinat la realització de la Matinal Motera, però la degustació gastronòmica a Prado es reconverteix a la Ruta de la Tapa als mateixos establiments.

El III Concurs de Tapes es tornarà a realitzar aquest any als mateixos establiments de restauració local, bars i restaurants, i tindrà lloc durant tres caps de setmana de novembre de 2022 (del 12 al 27 de novembre).

La participació al concurs és gratuïta per als bars i restaurants locals. Cada establiment participant haurà d'elaborar una tapa per participar al concurs, on el preu de venda serà de tapa més una canya de cervesa o una copa de vi per 3 euros.

El concurs compta amb un premi a la millor tapa del poble (dotat econòmicament amb 400 euros pel bar o restaurant guanyador i 200 euros pel segon), i el sorteig de sopars per als clients que hagin completat el 70% de les tapes participants. De moment, ja estan confirmats: Asley, Cervera, Prado, Karma, Centre Social, La Parada, Sant Lluís, Valero i La Xata de Sole.

Pel que fa a la fira d'atraccions, es tornarà a instal·lar durant tres caps de setmana de novembre (12, 13, 19, 20, 26 i 27 de novembre 2022) a l'aparcament situat al carrer Nacions Sense Estat. Aquest any, el dia del nen/a serà els dimecres 16 i 23 de novembre, i les atraccions tindran de preu 1,5 euros.

Segons ha confirmat José Ramiro, una novetat és que es traslladarà als firers que en determinades hores tinguin la música apagada per fer una fira d'atraccions més inclusiva que permeti la participació de persones amb espectre autista.

D´altra banda, des de l´àrea de Cultura de l´Ajuntament d´Ondara s´ha avançat que els caps de setmana destaquen els concerts de Santa Cecília de la UMO (19 de novembre Banda Juvenil d´Ondara, i 26 de novembre la Unió Musical d´Ondara, a les 19 hores, a l'Auditori Municipal d'Ondara).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *