Esports

Ondara dedica una plaça a Paco Cabanes 'Genovés' pel 150è aniversari del Trinquet Municipal

Entre els actes destaquen una exposició fotogràfica i la presentació del llibre monogràfic 'La pilota a Ondara, segles XIX al XXI'
Exposició fotogràfica / Ajuntament d'Ondara

Fins al 16 d'octubre s'intensifiquen els actes del 150è aniversari del Trinquet Municipal d'Ondara (datat el 1872), amb un programa organitzat per la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament d'Ondara, dirigida per Mar Chesa.

Aquesta programació ha estat elaborat amb la col·laboració del Club de Pilota Valenciana d'Ondara, que aquest any també està d'aniversari i fa 30 anys; una efemèride que també ha estat destacada per l'Ajuntament d'Ondara. José Ramiro i Mar Chesa han lloat la gran tasca que el club fa pel foment de l'esport autòcton i la recuperació de les tradicions. De fet, aquest club ha rebut aquest any la primera Distinció 9 d'Octubre Vila d'Ondara als actes institucionals del 9 d'octubre.

Programació

El programa del 150è aniversari del Trinquet Municipal d'Ondara ja ha començat amb l'exposició fotogràfica 150 anys de pilota valenciana a Ondara, que es pot visitar al Claustre de l'Ajuntament del 3 al 14 d'octubre.

Del 10 al 12 d'octubre, el Trinquet Municipal tindrà Jornades de Portes Obertes, on es podrà jugar a pilota grossa, raspall i escala i corda (el Club de Pilota proveirà d'esparadrap, tesamoll i pilotes).

Dijous, 13 d'octubre a les 16 hores, es farà al Trinquet Municipal la Celebració del 30 Aniversari del Club de Pilota d'Ondara i Homenatge al pilot Fèlix, amb reconeixements a alguns membres del Club. Tot seguit, s'oferirà una partida professional amb Juli i Monrabal II contra Carles i Salva. Al XXX Aniversari del Club de Pilota, alguns aficionats rebran un reconeixement.

Entre els distingits, per la seva tasca a favor de l'entitat, hi haurà Joan Femenía, mestre i llavors regidor, que va ser pioner en crear l'Escola de Pilota local, quan encara no existien, només a tres o quatre pobles; Enric Estarca, membre fundador del Club local el 1992, i impulsor de l'Escola de Pilota el 2002-2003; Mateu Fornés i Pep Poquet, que van tornar a crear l'Escola, quan no tenien ni trinquet, fent reviure la pilota al poble; i Ismael Company, que tenia 10 anys quan el 'oncle Emilio', el trinqueter, ja deixava el càrrec. Va ser un gran jugador aficionat, trinquet durant molt de temps i sempre ha tingut l'estima de tots.

El divendres 14 d'octubre a Prado, a les 20 hores, es presentarà el llibre La Pilota a Ondara. Segles XIX al XXI, a càrrec dels autors Robert Miralles i Toni Albert, amb la participació de Toni Ortolà, autor de la portada i José Ramiro, Alcalde d'Ondara. El llibre dedicat a la pilota local serà una realitat gràcies a la tasca de molts mesos de feina dels autors, que han fet entrevistes amb tots aquells que hagin tingut un contacte mínim amb la pilota.

El dissabte, 15 d'octubre a les 16 hores al carrer Llibertat, tindrà lloc la presentació oficial de l'Escola Municipal de Pilota i, tot seguit, una espectacular partida de Llargues amb dos potents equips amb jugadors del poble i de la comarca.

I, per culminar els actes de la setmana de la Pilota, el diumenge, 16 d'octubre a les 13 hores, es procedirà a la inauguració de la Plaça Paco Cabanes «Genovés», al nou pàrquing de Ronda Generalitat. Ondara rendeix així homenatge a Genovès; poble on el mític pilotari jugava moltes partides, sobretot, a la seva primera època, als anys 70.

El mateix diumenge a les 16:30 hores, al Trinquet Municipal, se celebrarà l'acte del 150è aniversari del Trinquet Municipal d'Ondara, que comptarà amb una exhibició de la modalitat del Rebot (com es va realitzar a la inauguració de 1872), a càrrec dels professionals participants a la partida que es jugarà després: Puchol II, Nacho i feridor contra Giner, Tomás II i Héctor (entrada gratuïta a la partida).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *