Urbanisme

Presenten un conveni urbanístic per construir un hotel i diversos habitatges a la Cala Pinets de Benissa

El conveni urbanístic, que afecta una zona especialment sensible del litoral, es troba en exposició pública obert a al·legacions
Passeig Ecològic de Benissa / Ràdio Litoral. Arxiu

Una empresa ha mostrat el seu interès per urbanitzar una zona de la Cala Pinets al litoral de Benissa. Un espai sensible i d'alt valor ecològic, però que no té manca de protecció, ja que al PGOU vigent, el del 82, ia l'anul·lat del 2003, el classifica com a sòl urbà consolidat. Una àrea que s'emmarca al Pla Parcial de la Fustera, on la propietat d'aquest sòl pretén edificar un hotel i habitatges.  

Els promotors del projecte han presentat la seva idea a l'Ajuntament benisser i plantegen signar un conveni de gestió urbanística, actualment a exposició pública. Al conveni en qüestió, com ha explicat l'alcalde, Arturo Poquet, es proposa, a canvi de la construcció d'aquestes edificacions, cedir per part de la propietària del sòl, 16.000 metres quadrats de zona verda a primera línia, lliure de càrregues, cosa que permetria, segons l'alcalde, donar continuïtat al Passeig Ecològic. Unint així, insisteix el munícipe, els 4 quilòmetres lineals que té Benissa a la zona de costa.

Poquet, que reconeix la sensibilitat de la zona on es pretén construir, es compromet a revisar el projecte amb cura abans de donar resposta a la proposta. Però indica que si el projecte s'ajusta a la normativa urbanística, l'Ajuntament no tindrà més remei que aprovar la llicència per executar les obres.

Període Al·legacions

Amb tot, l'alcalde remarca que tant el conveni com la posterior avaluació medi ambiental s'exposarà al públic, perquè els veïns presentin les al·legacions que considerin oportunes.

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *