Societat

Protecció Civil Xàbia fa 2.895 hores de vigilància forestal en un estiu sense incendis

La tasca preventiva i la presència d'un guardó de bombers permanent permeten que el municipi tanqui el període estival sense focs
Voluntaris de Protecció Civil de Xàbia apagant un conat / Ajuntament de Xàbia

L'agrupació local de Protecció Civil a Xàbia ha realitzat balanç de les campanyes de vigilància forestal que manté per Setmana Santa i estiu (des de juny al pont del Pilar) en col·laboració amb la regidoria de Seguretat Ciutadana i Prevenció d'Emergències.

Els voluntaris han prestat un total de 2.895 hores de servei, principalment preventiu i de vigilància, algunes fins i tot en horari nocturn (durant l'alerta 3 decretada al pont d'agost).

Aquest esforç en prevenció, a més que per primera vegada s'ha tingut una retenció permanent de bombers al municipi, ha permès que la població tanqui un estiu sense incendis.

Sí que s'han registrat diversos conats (al Saladar, zona de Costa de Sant Antoni, horts del Montgó o prop de la carretera de Jesús Pobre) que han pogut ser sufocats amb rapidesa i un de contenidors. Els voluntaris de Xàbia també han cooperat en emergències d'altres poblacions, com a l'incendi del Tossal Gros a Teulada o el gran incendi de la Vall d'Ebo, al qual es van desplaçar per cooperar en tasques logístiques.

Protecció Civil s'ha sumat aquests mesos a tres operatius de recerca de persones desaparegudes al municipi, així com en les tasques d'evacuació d'una dona ferida a la senda cap al Castell de la Granadella, entre d'altres. I participat en serveis preventius en actes multitudinaris i festius, com les Fogueres, moros i cristians, festes de la verge de Loreto o el Trixabia.

Tant el regidor de Seguretat, Juan Ortolá, com l'alcalde, José Chulvi, han agraït l'important paper que juga el col·lectiu a la seguretat de Xàbia i han destacat la seva professionalitat i predisposició davant de qualsevol emergència.

Des de l'Ajuntament també han volgut posar en valor el reforç fet pel Consorci de Bombers Provincial que, atenent una reivindicació local, per primera vegada ha dotat d'una retenció fixa al municipi durant els mesos d'estiu, reduint així el temps d'arribada a qualsevol emergència i possibilitant que s'aturés amb més rapidesa els conats de foc viscuts abans que es convertissin en incendis perillosos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *