Política Serveis Públics

Veïns amb diversitat funcional de Teulada es queden sense poder acudir al Centre Ocupacional de Calp per manca de transport adaptat

Compromís i no adscrits a Teulada sol·liciten un servei de transport per als usuaris del Centre Ocupacional Maite Boronat de Calp
Centre Ocupacional Maite Boronat. / Facebook

El grup Compromís per Teulada i els regidors no adscrits amb els que van conformar govern, elevaran a ple una moció amb propostes amb què donar una solució al problema de transport que pateixen un grup de residents al municipi, usuaris del Centre Ocupacional Maite Boronat que s'ubica a Calp. Es tracta d'un grup de veïns vulnerables, amb diversitat funcional, que des del mes de maig passat no disposen d'un transport per anar al centre. Com explica la portaveu valencianista, Rosa Vila, fins aquell moment l'Ajuntament, a través del voluntariat de Protecció Civil, els oferia aquest servei. A finals del curs passat el servei va cessar. S'esperava que es reprendrà al setembre. Però estem a mig octubre i continuen sense tenir transport que els traslladi fins al Centre Ocupacional situat a la Ciutat del Penyal.

Davant aquesta situació, valencianistes i no adscrits, insten el govern local a contractar de forma immediata un servei de transport adaptat amb conductor per cobrir el curs ja començat, iniciar una licitació que blindi el servei durant 4 anys, abordar amb les famílies de persones amb discapacitats del municipi la viabilitat de crear un centre ocupacional municipal i elaborar programació esportiva, cultural i de lleure destinada a persones amb necessitats diferents.

Des de Compromís i no adscrits remarquen que Teulada és un municipi que no compta amb cap centre especialitzat i destinat específicament a garantir les necessitats educatives, socials i ocupacionals del veïnat amb discapacitat. És per això que els ciutadans busquen en pobles veïns oportunitats per dur a terme el dret a l'accés i la participació de la vida pública.

Perilla la plaça assignada

L'actual manca de transport ha comportat que algunes famílies de Teulada amb usuaris del Centre Maite Boronat hagin optat per no portar-los fins a Calp. Un Centre Ocupacional creat i gestionat per la Regidoria de Política Social de lAjuntament calpí, de titularitat pública i amb un àmbit dactuació comarcal.

Vila alerta que aquesta situació posa en perill la reserva de les places assignades als usuaris de Teulada, ja que hi ha llista despera i la no assistència reiterada justifica deixar vacant la plaça concedida. Tampoc considera convenient que siguin els familiars els que facin el transport sense un vehicle adaptat.

Amb tot, la portaveu de Compromís, insta el govern a contractar de manera immediata un servei de transport adaptat amb conductor per cobrir el curs ja començat, i iniciar una licitació que blindi el servei durant 4 anys. Evitant deixar desemparades aquestes persones.

 

També et pot interessar...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *