Educació

Xàbia ofereix extraescolars gratuïtes a les escoles del municipi

Des de l'àrea d'esports s'ofereix psicomotricitat, gimnàstica artística o futbol i en educació s'aporten tallers de teatre o redacció
Cartell de les extraescolars ofertes per l'Ajuntament de Xàbia / Ajuntament de Xàbia

El Ajuntament de Xàbia manté un curs més el programa d'activitats extraescolars gratuïtes a les escoles del municipi que va activar quan els centres es van adaptar a la jornada contínua.

La iniciativa, en què col·laboren les regidories d'Educació i d'Esports, està a disposició de l'alumnat que es queda al menjador i els permet complementar en horari no lectiu (entre les 15.30 i les 17 hores) amb l'activitat que, per edat, els assigneu el centre.

Des de l'àrea de esports s'ofereix psicomotricitat als alumnes d'infantil, mentre que a primària hi ha modalitats com gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, escacs, handbol, atletisme, futbol i bàsquet. Per això, el programa Xàbia Esports Educa compta també amb la col·laboració de diferents clubs i entitats esportives que es desplacen als centres educatius per promoure i posar a l'abast dels nens i les nenes de menor edat la pràctica esportiva així com l'adquisició d'hàbits saludables.

L'edil d'esports, Alberto Tur, ha afegit que aquest any com a novetat s'ha afegit a l'oferta l'aprenentatge als patis de TradiJocs (jocs tradicionals i populars com la baldufa, el sambori, les bales o les bitlles). A més, dins aquest programa també es duran a terme jornades de nutrició i sostenibilitat perquè els més petits aprenguin i adquireixin coneixements d'aquests dos àmbits per poder-los aplicar al dia a dia.

Per part seva, des de la regidoria d'Educació se n'aporten tres tallers: un d'ells per introduir-se al món del teatre o dels contacontes (segons edat), un altre enfocat a l'aprenentatge d'habilitats socials i, finalment, un de redacció i maquetació en què s'aprèn a editar una revista, ha explicat l'edil Montse Villaverde.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *