Economia

Xàbia tornarà a llançar un pla d'ocupació social el 2023

El ple reserva 1 milió d'euros per a aquesta convocatòria de treball i aprova el projecte pel segon pavelló i el Pla Jove Municipal
Signatura d'un contracte / Aymanejed (Pixabay)

El Ajuntament de Xàbia tornarà a llançar el 2023 una nova edició del pla d'ocupació social. Es tracta de la quarta convocatòria d‟aquest programa pel qual s‟ofereixen uns 50 llocs de treball en llocs de manteniment d‟espais públics, neteja forestal o neteja i consergeria d‟edificis municipals.

Al ple d'octubre, celebrat ahir, es va aprovar per unanimitat una modificació de crèdits per reservar fons per a aquest projecte de suport social a les persones que arrosseguen situació d'atur i per al qual s'han consignat 1,1 milions d'euros.

En aquesta reorganització de partides econòmiques també s'hi inclouen 480.000 euros per a la compra d'un terreny a la zona de Catarroges annex a la parcel·la que actualment s'utilitza com a àrea de transferències del verd. L'Ajuntament vol ampliar la bossa de sòl en aquesta zona, inclosa dins el polígon industrial, per adequar una planta de transferències i poder alçar una nau per a les brigades municipals.

A la modificació de crèdits s'incorporen altres partides de consideració com els 320.000 euros corresponents a l'aportació anual al Consorci de Residus de la Marina Alta o 192.000 euros per assumir l'actualització de preus en matèria d'energia elèctrica i 108.000 euros més que constitueixen l'aportació municipal a la liquidació del pla parcial Pi Ver.

Un altre dels assumptes del ple -que també va ser recolzat per unanimitat- va ser l'aprovació definitiva del projecte per a un segon pavelló esportiu cobert a la zona del Freginal. Pressupost de 8'3 milions d'euros i que abastarà 4.500 metres quadrats, estarà format per dues grans pistes. Una serà per a la competició de futbol-sala, handbol, hoquei patins, voleibol i bàsquet, i una altra per a les arts marcials, gimnàstica rítmica i artística. També s'ha previst una zona per a escalada (amb rocòdrom i zona bulder) i una d'entrenament funcional o crosfit.

El ple també va avalar el Pla Jove Municipal, un document que recull les estratègies del municipi en matèria de joventut, a més de les necessitats i demandes de la gent jove.

A la sessió, la regidora de Foment Econòmic i Duanes, Marta Bañuls, va informar la Corporació de la seva decisió de renunciar a l'acta de regidora per motius personals, un tràmit que ha fet efectiu aquest matí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *