Societat

La MACMA organitza una nova edició de la VI Fira Marina Alta: consulta'n la programació

La fira 'amb els 5 sentits: L'oïda', que se celebrarà el 12 i 13 de novembre a Ondara, és un homenatge a les societats musicals
Cartell de la VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits / MACMA

La Mancomunitat Comarcal de la Marina Alta organitza una nova edició de la VI Fira Marina Alta després de dos anys que no es pogués celebrar aquest esdeveniment amb normalitat a causa de la pandèmia. El dissabte 12 i diumenge 13 de novembre, a l'edifici de Prado de Ondara, es tornarà a celebrar la VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits.

La VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits és un esdeveniment que ve precedit per la fira turística comarcal del 2015; la de temàtica gastronòmica del 2016, la dels vins del 2017, la d'homenatge al paisatge de la Marina Alta del 2018, i la del 2019 «El tacte»: Saber fer, oficis i artesans” celebrades abans de la pandèmia ia les quines ja es van traçar les directrius per potenciar la comarca per mitjà del lema «La Marina Alta amb els 5 sentits».

Una trobada estratègica que aglutina diferents pobles de la comarca sota un mateix marc de promoció i col·laboració. En aquest sentit, la VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits: L'oïda és un homenatge a les societats musicals, que reunirà durant els dies 12 i 13 de novembre a Prado d'Ondara als estands dels ajuntaments de Pego i les Valls (Pego, Vall d'Ebo, Vall d'Alcalà, Vall de Gallinera i l'Atzúbia Forna); Beniarbeig; Benidoleig; Castell de Castells; Dénia ; Benitachell; El Verger; Els Poblets; Gata de Gorgos; La Vall de Laguar; Orba; Pedreguer; Xàbia; i Ondara.

Atès el sentit a què es dedica la fira aquest any, l'oïda, aquest esdeveniment estarà molt vinculat a la música i també hi participaran entitats associatives de la comarca i empreses de gestió cultural de la Marina Alta, vinculades al món musical. La VI Fira Marina Alta amb els 5 sentits. L'oïda comptarà amb un Fòrum amb el següent programa:

Programació

Dissabte 12 de novembre

De 10 a 14.00 hi de 16.30 a 21.00 h – El Prado
10.00 h – Obertura de la VI Fira Marina Alta, amb els 5 sentits.
12.00 ha 12.30 h – Inauguració oficial. Les autoritats comarcals sortiran des de lAjuntament i es dirigiran a Prado, acompanyades de la Colla de dolçaines i tabals dOndara.
13.00 h – Acte de reconeixement a la trajectòria cultural dels col·lectius musicals de la Marina Alta. Amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana – Àrea Marina Alta i la Federació Valenciana de Dolçainers/res i Tabaleters/res – Àrea Marina Alta L'acte estarà amenitzat per una representació musical de les diferents Societats Musicals de la comarca.
17.00 h – Taula rodona 'L'evolució i recuperació de la dolçaina i el tabal, i el seu posicionament als conservatoris de música'. A càrrec de la Federació Valenciana de Dolçainers/res i Tabaleters/res.
18.00 h – Taula rodona 'La candidatura de les Societats Musicals Valencianes a Patrimoni Immaterial de la Humanitat – UNESCO'.
19.00 h – Presentació del llibre 'Una aproximació al folklore de la Comunitat Valenciana'. A càrrec de l'autor Pol Alcaide. Conferència-Concert amb una breu introducció a la música medieval amb instruments artesanals medievals i tradicionals.
20.00 h – Presentació musicada del 'Calendari contra el càncer 2023' a càrrec de l'Associació contra el Càncer. La presentació musicada estarà amenitzada per Marta Fornali.

Diumenge 13 de novembre

De 10 a 14.00 hi de 16.30 a 19.30 h – El Prado
De 10.00 a 14.00 h Taller de construcció d'instruments de canya, a càrrec de Miquel Claramunt. Fabriquem Murgas i Repicador (Per a tots els públics).
D'11.00 ha 14.00 hi de 17.00 ha 19.00 h – 'Resona la Marina' Microconcerts en directe
11:00 h – Cercavila inicial amb Benibatuka (Vall de Gallinera).
11.30 h – 'Micro-concert de Jean Jass' (Orba, Xaló i Pego)
12.15 h – Eva Olivencia presenta el seu disc 'Vivir' (Dénia)
13.00 h - Actuació de la Faula de l´Escola Municipal de Música d´Orba
17:00 h – Rebeca Mut presenta el seu disc 'Mujeres Salvajes' i novetats en acústic.
17.45 h – 'Concert de 5FanBrass' (Jàvea, Gata de Gorgos, Ondara, El Verger i Benitachell).
18.30 h – 'Concert-presentació del disc El Espejo de Kela (Pego)

*Durant tot el cap de setmana: Parades artesanes amb productes de proximitat i degustacions de la Marina Alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *