Cap de setmana Oci i temps lliure

Coneixes els millors mercats ambulants de la Marina Alta?

Llocs on descobrir productes de la terra, antiguitats o roba de segona mà
Mercat del Riurau a Jesús Pobre / mercatdelriurau.org

Els rastres i mercats ambulants són llocs plens de vida on gaudir de les compres, la gent, la gastronomia i els espectacles en directe i passar una estona agradable acompanyada pels teus. S'han convertit ja en un atractiu turístic i cita obligada per a molts visitants. La Marina Alta compta amb diferents rastres populars especialitzats en productes de proximitat, fruites i verdures de temporada, antiguitats, llibres o artesanies i un llarg etcètera de tresors per descobrir. Només cal estar atents a les fires i cites que es donen al llarg de l'any. No obstant això, hi ha alguns mercats ambulants que els podem gaudir durant tot l'any, una cita setmanal fixa per passar-ho d'allò més bé. Aquests són els rastres i mercats ambulants als quals podem anar tots els caps de setmana.

El rastre de Pedreguer

El rastre de Pedreguer se celebra tots els diumenges de 9.00ha 13.00h al Polígon Industrial Les Galgues. Hi podràs trobar des d'antiguitats, joguines, bijuteria, mobles, roba de segona mà, encara que també hi ha parades de roba nova. I és que hi ha tant llocs de venedors professionals com de particulars que aprofiten per desfer-se de coses que ja no volen. Es troben veritables tresors i veritables gangues! També hi ha food trucks on parar a prendre's alguna cosa i parades de verdures i hortalisses fresques, confitats o coques valencianes. Cal anar amb temps, com més aviat millor, ja que és grandíssim.

Mercat del riurau de Jesús Pobre

És completament diferent de l'anterior. És un mercat més petit que se celebra al riurau de l?entitat local. S'ha restaurat aquest espai i s'aprofita com a mercat i lloc de reunió tots els diumenges de 9.00ha 14.00h. Durant l'estiu es fa de 18.00ha 23.00h. A ell acudeixen agricultors i productors de la zona i ofereixen fruites i verdures, mel, formatges, oli, vi, mistela, cervesa artesanal, melmelades. És un ambient molt proper i podràs comprar productes de proximitat mentre xerrades amb productors, ideal si vens uns dies o estàs de vacances i vols conèixer una mica més la Marina Alta. A més, hi ha taules per prendre's alguna cosa i música en directe.

Rastre del Verger

És un rastre que discorre al llarg de la paral·lela a la carretera que travessa el Verger. Se celebra tots els diumenges de 9.00ha 14.00h. Es munten uns 350 llocs de antiguitats, decoració, mobles vintage o plantes. També hi ha roba, bijuteria i productes frescos d'alimentació. Pots aprofitar per esmorzar en una de les terrassetes del carrer.

Mercat de la Terra de Xaló

És un mercat ambulant ecològic i d'artesania on podem trobar productes de la terra, de proximitat. Se celebra tots els sdissabtes de 8.00ha 14.00h. És, sens dubte, un dels més coneguts de la comarca. Fins al punt que el visita algun autobús de turistes cada dia. A més dels productes locals d'alimentació, podràs fitxar articles vintage, des de mobles antics de fusta, instruments de cultiu, fotografies antigues, parament de cuina a vinils o rètols de neó. Es pot convertir en un paradís per a col·leccionistes. En aquest mercat també hi ha actuacions musicalss en directe i activitats com tasts o tallers infantils per passar un matí amb la família o amics.

Mercat de Calp

El Mercat generalista de Calp se celebra els dissabtes de 8:00 ha 14:00 h a l'Avinguda de Romania així que és una altra alternativa pel teu cap de setmana. Hi ha quantitat de llocs on aconseguir quilos de fruita i verdura al millor preu, roba i accessoris entre altres articles. Segur que t'emportes alguna sorpresa ja que també és un mercat molt gran. És una manera ideal de gaudir de la teva visita o les teves vacances a la Marina Alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *