Curiositats

El misteriós tren de llums que aquesta nit s'ha vist al cel de Dénia

A les 22.50 h es podien veure durant uns quinze segons

No és la primera vegada que es veu un fenomen com aquest i en aquesta màgica Nit de Sant Joan s'han tornat a veure. Fa pocs minuts les han pogut gaudir a Dénia. En altres punts de la geografia espanyola com Vila-real i Torreblanca les podien veure ahir a la nit a la mateixa hora. Es tracta d´un nou pas per l´espai aeri dels satèl·lits artificials Starlink de l´empresa SpaceX, projecte propietat del multimilionari Elon Musk. Com altres vegades, el tren de llums avançaria de nord a sud ia penes ha estat visible durant uns escassos minuts i progressivament, diluint-se.

Què són els Starlink?

Starlink és una constel·lació de satèl·lits de comunicacions desenvolupada per SpaceX amb l'objectiu de proporcionar accés a Internet de banda ampla d'alta velocitat i baixa latència a qualsevol lloc del món. El sistema Starlink està compost per milers de satèl·lits en òrbita terrestre baixa. Aquests satèl·lits es comuniquen entre si mitjançant enllaços làser i formen una xarxa a l'espai que es connecta amb estacions terrestres a la Terra. Tot i que Starlink té el potencial de brindar connectivitat global, també n'ha generat algunes preocupacions, com la acumulació d'escombraries espacials en òrbita baixa.

Un comentari a “El misterioso tren de luces que esta noche se ha visto en el cielo de Dénia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *