Gastronomia

Ángel León, Jose Avillez, Maca de Castro i Carolina Álvarez, xefs confirmats al VI D*na Festival Dénia

La cita tindrà lloc a la Marineta Cassiana, els propers dies 30 de setembre i 1 d'octubre, amb el mar com a eix conceptual
Fotos / Javier Zamora

Ángel León, els germans Torres, el xef portuguès Jose Avillez, Maca de Castro i Carolina Álvarez són alguns dels noms que han confirmat la seva participació a la VI edició de D*na Festival Dénia.

Aquesta cita gastronòmica tindrà lloc a la Marineta Cassiana, els propers dies 30 de setembre i 1 d'octubre, amb el mar com a eix conceptual.

La presentació oficial ha estat aquest matí, des del restaurant Llisa Negra del xef Quique Dacosta, a València, amb la presència del mateix comissari del festival, la consellera d'Innovació, Comerç i Turisme, Nuria Montes; l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la cuinera del restaurant La Giralda a Dénia, Rosa Martí, que ha estat l'encarregada de preparar un pop, després de la presentació, que han pogut degustar tots els presents.

Organitzat per la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la Comunitat Valenciana -integrada per l'Ajuntament de Dénia, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), el Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA) i la naviliera Baleària com a patrons- i amb el xef Quique Dacosta com a comissari, torna per reafirmar-se com a cita per excel·lència de la gastronomia mediterrània. Una trobada exclusiva que reuneix els millors professionals del sector amb l'objectiu de posar en valor la cultura gastronòmica i l'excel·lència dels productes i els projectes gastronòmics d'aquesta regió, promovent la interacció del públic amb la gastronomia.

Aquesta nova edició del D*na Festival Dénia té el mar com a eix conceptual. Així, sota el leitmotiv del mar, D*na Festival 2023 explorarà la relació dels éssers humans amb el mar i la seva importància com a eix econòmic, cultural, gastronòmic i turístic. en aquest sentit, totes les ponències, tallers, parades, productes i proveïdors hi convergiran tant conceptualment com físicament, ja que s'exposaran i desenvoluparan al llarg de la Marineta Cassiana que aquest any amplia el seu recorregut per acollir encara més escenaris i activitats.

La sisena edició del festival reunirà durant el passeig de la Marineta Cassiana els principals actors del sector gastronòmic nacional per celebrar i posar en valor la gran riquesa culinària d'aquesta regió mediterrània. Durant dos dies, la capital de la Marina Alta es convertirà en una gran taula de més de 700 metres on menjar, beure, xerrar, escoltar i retrobar-se al voltant del mar.

L'escenari principal del Festival acollirà les ponències i showcookings de renomsats xefs que representen les comunitats autònomes dels nostres mars, des de Galícia, Astúries, País Basc, Cantàbria, Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia, fins a les Illes Balears i les Canàries; amb una picada d'ullet especial també a Portugal.

Així, entre els xefs que hi participaran figuren el mateix xef del mar, Ángel León; els germans Torres, Jose AVillez (des de Portugal), Maca de Castro (des de les Balears), i Carolina Álvarez.

Entre les novetats que ens trobarem, les ponències tindran lloc en horari vespertí, per evitar les hores de màxima calor.

Un segon escenari estarà dedicat al producte, i hi passaran reconeguts professionals dels fogons de la Comunitat Valenciana per parlar de cuina marinera a través del guisat i els calders regionals de Castelló, València i Alacant. Aquest escenari albergarà també interessants tallers de cuina i de producte mariner, oberts al públic amb inscripció prèvia.

A més, el producte i els seus productors també tindran el protagonisme a través dels números llocs de degustació a disposició del públic que s'ubicaran en una plaça central.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *