Esdeveniments

Detingudes dues persones, a Dénia, per robar en vivendes

Pel mètode de la "relliscada"
Foto: / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut dues persones, a Dénia, en intervencions diferents, per robar en vivendes.

En una primera, agents adscrits al Grup d'Atenció al Ciutadà de la Comissaria de Policia Nacional a Dénia han procedit a detenir un home, de nacionalitat algeriana i 60 anys, per presumptament robar a l'interior de diversos habitatges d'un residencial situat a pocs metres de la Platja de les Marines, tot això gràcies a la col·laboració ciutadana.

Un dels veïns de l?immoble alerta a la Policia Nacional ja que observava el comportament estrany i vigilant d?un home que entrava i sortia d?un dels habitatges que no era seu.

A l'arribada dels agents, van poder localitzar el detingut que pretenia fugir a la carrera per una altra de les sortides del residencial, si bé, gràcies a la ràpida actuació policial va ser interceptat, comprovant que portava efectes i diners en metàl·lic procedent d'alguns domicilis als quals hauria accedit pel mètode de la relliscada, utilitzant un plàstic flexible amb què faria força sobre el pestell per obrir la porta principal de l'habitatge i accedir-hi.

D'altra banda, en un domicili proper al port marítim, la Policia Nacional va ser alertada per un veí, ja que havia sorprès una desconeguda a l'interior del seu domicili.

A l'arribada dels agents adscrits al Grup d'Atenció al Ciutadà de la Comissaria de Policia Nacional van observar com el requerient mantenia retinguda una dona d'origen croat i 54 anys i li manifestava que aquesta dona, minuts abans havia accedit a casa seva mentre ell estava al seu interior.

La víctima relata que moments abans era a la dutxa quan va poder sentir sonar el timbre de casa seva diverses vegades. Com que s'estava dutxant no va poder contestar i va seguir amb la seva tasca, escoltant segons després com algú manipulava el pany de la porta ja que se sentien sons d'estar-hi rascant des de l'exterior, per la qual cosa es va afanyar a vestir-se. Quan va acabar de posar-se una mica de roba i va obrir la porta del bany, es va trobar de front amb una dona desconeguda a l'interior del seu habitatge la qual va sortir corrent cap a la via pública mentre cridava “corre, corre que ens han enxampat”, sent aconseguida aquesta pel requeridor, si bé no va poder donar abast a un home que corria davant de la dona i que encara s'investiga la seva identitat i parador.

Els agents van procedir a la detenció de la dona, i va ser traslladada fins a dependències policials.

Relliscada

La relliscada és un mecanisme que té la porta per deixar-la tancada quan es tanca de cop de porta, sense clau. En tancar la porta queda encaixat al setge per evitar que s'obri sola però aquesta relliscada actua amb una molla, per tant, si és l'únic punt de subjecció d'una porta, es podria obrir fàcilment mitjançant el sistema de la relliscada amb un plàstic o targeta.

La Policia Nacional aconsella aplegar les portes dels seus habitatges amb clau o altres elements de seguretat quan no es trobin a dins per evitar aquests delictes. Si, per contra, sí que es troben a l'interior del domicili, una bona mesura seria la instal·lació d'un pany addicional que s'accioni des de l'interior i impedeixi l'accés d'estranys sense el consentiment.

Els dos detinguts van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Dénia per la comissió de diversos presumptes delictes de robatori amb força a casa habitada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *