Educació

El CEIP Pou de la Muntanya estrenarà aulari d'Infantil amb la tornada a l'escola

Aquestes obres, emmarcades al Pla Edificant, suposaran la unificació, al mateix centre, d'Infantil i Primària
Fotos / Tino Calvo

La tornada a l'escola a Dénia, el proper 11 de setembre, ve amb novetats.

El CEIP Pou de la Muntanya estrenarà nou aulari d´Infantil i nou gimnàs. Aquestes obres, emmarcades al Pla Edificant de l'anterior Govern del Botànic, han tingut un pressupost de 1,5 milions d'euros.

Un cop finalitzades les obres, aquest matí s'ha fet una visita institucional a aquestes noves instal·lacions, per part de l'alcalde Vicent Grimalt, acompanyat pel vicealcalde, Rafa Carrió; i les regidores de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll; d'Educació, Melani Ivars; i de Promoció Econòmica, María José García. La directora del CEIP, Empar Bustos ha exercit d'amfitriona, i els ha explicat els detalls de les actuacions dutes a terme.

El disseny de la nova infraestructura mostra dues peces en forma de 'L', amb funcions diferenciades. Per una banda, el gimnàs. I de l'altra, els espais destinats a educació infantil. La nova edificació es projecta a la planta baixa.

El nou aulari disposa de 7 aules en total, ha indicat Bustos, que ha ressaltat que, per primera vegada, el Pou de la Muntanya tindrà una classe per a alumnat de 2 anys; amb 18 matriculats.

Aquest nou aulari implicarà la unificació, al mateix centre, d'Educació Infantil (que fins ara s'impartia a l'edifici del Rodat, a l'avinguda d'Alacant) i de Primària. Aspecte que ha estat ressaltat per la mateixa directora, que ha mostrat la seva satisfacció perquè "semblava que hi havia dues escoles" i "el professorat també tenia ganes d'estar junts". L'edil Ivars considera que les famílies «també agrairan aquesta unificació».

Després de la finalització de les obres, durant la primera quinzena del mes d'agost, des d'Educació s'ha coordinat amb altres departaments municipals el trasllat de tot el mobiliari de l'edifici del Rodat a noves instal·lacions.

L'alcalde ha ressaltat el fet que aquest és "un exemple del que ha representat el Pla Edificant, de l'anterior Govern del Botànic"; unes instal·lacions hi ha incidit, que s'han executat en «un temps rècord». Grimalt ha insistit que si no hagués estat pel Pla Edificant no hauria estat possible ni aquesta obra, ni altres projectes educatius duts a terme als centres educatius de Primària i Secundària de la capital comarcal.

El primer edil ha recordat que encara queden obres pendents dexecutar, amb càrrec al Pla Edificant. És el cas del nou CEE Raquel Payà, i el nou Conservatori; Escola Oficial d'Idiomes, l'ampliació de l'IES Maria Ibars, i el futur Gent de Mar. Grimalt confia que el nou govern de la Generalitat Valenciana segueixi endavant amb aquestes obres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *