Cinema Cultura

El curt 'Déu et salve, Maria' resulta finalista al Kursaal Film Festival de Sant Sebastià

El curtmetratge, juntament amb la resta de treballs seleccionats, es projectarà a streaming del 15 de setembre al 8 d'octubre

Quan el benisser Raúl Martínez va escriure el guió de 'Déu Te Salve, María' mai no va imaginar que la seva història recorrís el país de punta a punta i traspassés les fronteres. Si fa uns dies va ser a Còrdova, ara viatjarà 841,7 km per participar a Sant Sebastià.

Seran els donostiarres els que s'estremeixin amb la interpretació de l'actriu teuladina Rosa Català qui, encarnant Maria, els traslladarà a la dècada dels 70. Maria viu la seva joventut en plena maduresa després d'una estricta infància ambientada al si religiós. Només necessiten 12 minuts per deixar enganxats a la butaca els espectadors.

Un déjà vu dirigit per José Miguel Idígoras que fa que els dies, encara que semblin iguals, siguin molt diferents i que ens farà, gràcies a la fabulosa interpretació de l'actriu, ficar-nos a la pell del seu protagonista.

Les bones notícies mai vénen soles i, a les seves nominacions a Kosovo, Còrdova, Teulada (on es van alçar amb dos premis) la seva preselecció a Torrent i la participació a festivals de la talla d'Alfaz de Pi i Dénia, ara són finalistes a la 4a edició del Kursaal Film Festival de Sant Sebastià (KFFSS).

Un festival que té com a objectiu “posar en valor el talent dels cineastes”, i per això empren la modalitat d'exhibició en streaming per alliberar-se de les limitacions de temps i espai dels festivals físics, podent acollir moltíssimes més pel·lícules i assolir més espectadors cada any (8.045 espectadors l'any 2022).

'Déu Te Salve, María' juntament amb els altres curts seleccionats es projectarà en streaming del 15 de setembre al 8 d'octubre, arribant així a milers d'espectadors de tot el món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *