Sanitat

Els alcaldes de la Marina Alta sol·liciten una reunió amb el conseller de Sanitat

La intenció és conèixer el full de ruta d'aquesta Conselleria sobre la reversió de la gestió del Departament de Salut de Dénia
Foto / Miriam Pagan

Els alcaldes de la Marina Alta sol·liciten una reunió amb el nou conseller de Sanitat, per abordar el tema de la sanitat pública a la comarca.

La Xarxa d'Alcaldes de la comarca, conformada per municipis de tots els colors polítics (PSPV-PSOE, PP, Compromís i partits independents) ha acordat sol·licitar una reunió amb Marciano Gómez per conèixer el full de ruta que la Conselleria s'ha marcat a el procés de reversió de la gestió sanitària del departament de Salut de Dénia, de cara a la finalització del contracte amb l'actual concessionària el proper 31 de gener del 2024.

Aquesta reunió se sol·licita després de les trobades que Gómez ja ha mantingut amb la Gerència de l'Hospital de Dénia i el Comitè d'Empresa de Marina Salut.

L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha assenyalat que “com a representants de la ciutadania de la comarca, volem que el conseller de Sanitat ens ho expliqui a la reunió que li demanarem”.

Paraules que han estat ratificades per l'alcalde d'Ondara i president del Consell de Salut de la Marina Alta, José Ramiro, qui ha destacat que la intenció és «clarificar aquest full de ruta respecte a la finalització del contracte, les normes de reversió i altres gestions que s'estiguin realitzant per part del Consell»; afegint que s'ha posat de manifest "la voluntat de tots els alcaldes i alcaldesses per defensar els interessos dels nostres veïns".

Per part seva, l'alcalde de Benissa i coordinador del PP a la Marina Alta, Arturo Poquet ha aprofitat per traslladar la conversa mantinguda amb el mateix conseller, després de les reunions d'aquest amb la gerència i els treballadors sanitaris. Conversa en què el representant autonòmic li transmetia que s'està fent una audotria per conèixer les mancances i les necessitats. tots dacord que el que volem és la millor sanitat per a la nostra comarca i veïns.

Poquet apunta a més, que el conseller li manifestava que «de manera imminent, les properes setmanes recuperarà el conveni col·lectiu que van pactar els treballadors amb la gerència del Departament» per millorar la seva situació laboral. El representant popular ha afirmat, després d'aquesta conversa, que «la reversió continua endavant, des del primer moment, tret que hi hagi un acord del ple o de la mateixa Generalitat Valenciana», apuntant que és la informació de què disposar i li traslladava el conseller; encara que considera que és el mateix Gómez qui l'ha de traslladar, per això s'ha sol·licitat aquesta cita perquè els informi de primera mà.

Finalment, l'alcalde de Pego, Enrique Moll ha recordat que tots els alcaldes de la comarca han estat units en aquest tema, i s'han aprovat mocions als plens dels seus respectius Consistoris. Moll ha incidit que "no volem rumorologia", afegint que s'ha creat un "clima d'incertesa i que els treballadors no sàpiguen què passarà, ni els ciutadans de la comarca". El socialista ha manifestat que «volem tenir informació de primera mà, conèixer quines són les intencions ia partir d?aquí començar a treballar».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *