Sociedad

Nuestros escritores de la Marina Alta han sido protagonistas del fin de semana

Jovi Lozano se ha dejado ver en distintos puntos para firmar su última obra

El Día Internacional del Libro nos ha dejado un fin de semana de encuentro con nuestros escritores, de salir a la calle, a las librerías y, por supuesto, a hacernos con algún libro para regalar. Entre los actos y actividades que nuestra comarca ha celebrado en torno a esta efeméride, nos hemos querido dar un paseo hasta la firma de libros en Dénia y Ondara que ha protagonizado nuestro ondarenc Jovi Lozano con su última y galardonada obra Després de maig, abans de l’estiu.

   

Després de maig, abans de l’estiu

La història d’una dona que aposta per refer la seua vida, perquè té el dret i la capacitat de fer-ho.

Amb l’horitzó de muntanyes mullades i enfosquides pel ruixat d’unes nuvolades grises, Àngels torna a Ondara després de més de mitja vida a la capital del Túria. És infermera i ha estat lluitant al peu del canó durant tota la pandèmia. Però ara es troba a les portes de la jubilació i ha decidit retornar al seu poble natal. El coronavirus, a més de situacions límit, li ha deixat la pitjor de les seqüeles: la pèrdua d’un ésser estimat.

Malauradament ha arribat a l’últim tram de la seua vida amb unes circumstàncies molt diferents a les que esperava. S’haurà d’enfrontar a un dol complicat i a l’arribada de la maduresa. Acompanyada del seu pilar fonamental, la seua amiga Tona, tancarà ferides i farà servir les arrels més oblidades per a construir de nou la seua vida.

Amb aquesta novel·la costumista, ambientada en la comarca de la Marina Alta, Jovi Lozano-Seser ens ofereix un relat sobre la pandèmia, des d’una perspectiva colateral i emotiva. Una lectura apegada a la realitat però a l’hora desenfadada que, amb un estil directe i quotidià, farà que el lector es puga sentir totalment identificat. Amb un palmarès de més de deu guardons, la seua darrera obra ha merescut el Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià.

L’obra és un homenatge a la singularitat dels nostres pobles i al paper protagonista de les dones en la tradició oral mediterrània. Més que una novel·la, es tracta d’una crònica espiritual de la pandèmia en clau de testimoni vital i de superació.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *