Opinión

Regular el preu del lloguer, mobilitzar les vivendes de la SAREB i el lloguer social, propostes de Compromís a Dénia  

Es tracta de frenar el problema de la vivenda

Compromís continua presentant apartats del seu programa. Avui, han donat a conèixer les propostes en matèria d’Habitatge, un dels temes que més preocupen als deniers i denieres. “Els joves i no tan joves, tenim un greu problema d’accés a la vivenda, i a Dénia en concret és més fàcil trobar un bon treball estable que una vivenda de lloguer digna” ha comentat Safir Malonda, candidata de Compromís.

Amb l’objectiu d’aportar solucions viables que contribuïsquen a ampliar les opcions de vivenda pública i rebaixar el preu de l’oferta privada, des de Compromís es comprometen a què si governa “l’ajuntament mobilitzarà les més de 240 vivendes de la SAREB que hi ha a Dénia per a destinar-les a lloguer jove i persones amb risc d’exclusió social, i amb la col·laboració públic-privada arrendarà vivendes buides per a destinar-les a lloguer social” ha comentat Sergi Alemany, un dels joves de l’equip de Compromís.

“A Dénia ens trobem en una ciutat que, pel seu caràcter turístic, té moltíssima oferta de vivendes a preus poc assequibles per a una persona amb un treball mileurista, però amb l’agreujant que quan arriba l’estiu has de deixar la casa perquè es lloga estacionalment” ha dit Malonda. Per tal de frenar l’especulació “i com que complim els criteris de zona tensionada” proposen també regularitzar els apartaments turístics de la ciutat (tal com ho fa la ciutat de València), i acollir-nos a través del Consell al nou tope de lloguers que ofereix la Llei de Vivenda. “Perquè la vivenda és un dret constitucional i no un bé per a especular” ha apuntat Malonda.

Encara que l’Ajuntament no té totes les competències en esta matèria, Compromís proposa també un Pla Anual d’Inversió Municipal per a la compra de vivenda que puga incorporar-se al parc d’habitatge públic, complementari a la inversió que es realitze des de la Generalitat. I és que cal recordar que el candidat a la presidència per Compromís, Joan Baldoví, va plantejar adaptar el model d’infraestructures educatives, el Pla Edificant, a l’àmbit de la vivenda per a accelerar la construcció de parc d’habitatge públic. En concret ha promès la inversió d’uns 500 milions d’euros per a adquirir més de 5.000 vivendes públiques en col·laboració entre la Generalitat i els ajuntaments. Una mesura que possibilitaria regenerar barris i decidir en quines zones invertir els recursos per a millorar la qualitat d’edificacions, rehabilitar-les i fer-les accessibles a la gent jove.

Paral·lelament, des de l’àmbit local, Compromís ampliaria la línia d’ajuda complementària a la de la GVA per al pagament del lloguer i s’estudiarien incentius fiscals en l’IBI per a ajudar als joves en l’adquisició d’un habitatge en propietat.

“Les nostres són propostes realistes dins de les competències que tenim en l’àmbit local, i des de la posició que ens trobem ara mateix, que és en l’oposició. Per això, no podem anunciar licitacions o mesures en marxa perquè no estem al govern; així com tampoc volem prometre coses a colp de titular que no serem capaços de complir o que la llei no contempla, com pot ser avalar a persones per a adquirir propietats” ha volgut recalcar Rafa Carrió, candidat a l’alcaldia. Per últim, ha recordat que “seguim oberts a escoltar propostes en este i altres temes per a fer entre tots i totes la Dénia que volem, a través de les nostres xarxes socials, WhatsApp 658717850 o via compromisdenia@gmail.com”.

Executiva Local de Compromís per Dénia 😉

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *