Opinión

Compromís defensa un turisme de qualitat, de tot l’any i que pose més èmfasi en el patrimoni cultural, l’esport i la natura

“Som molt més que sol, platja i gamba” repeteix Compromís, en referència a la seua defensa d’un turisme de qualitat, desestacionalitzat i que, a banda de potenciar la gastronomia, aposte també per esdeveniments esportius, el patrimoni històric, la cultura i l’entorn natural com a elements d’atracció.

Eixa és la idea general present en l’apartat de turisme del programa La Dénia que volem, amb propostes com l’impuls de programes que potencien la imatge de Dénia com a sector turístic d’entorn natural, saludable i cultural; amb la realització de festivals culturals i musicals, esportius (com per exemple Dénia Ciutat del Running); o connectant rutes naturals i històriqus, fent-les accessibles amb un sistema QR de guies.

“Considerem que la nostra gastronomia té un atractiu turístic i un valor diferenciador immens,  s’està fent una feina bona per a difondre-lo des del sector, amb Ciutat Creativa de la Gastronomia i amb tota l’aposta formativa present, però creiem que encara tenim un potencial molt gran per explotar en altres àmbits, i per això apostem per la transversalitat. Volem ser coneguts per molt més que el bon menjar i les nostres platges”.

Aquestes i altres propostes van ser comentades ahir en una reunió dels valencianistes amb AEHTMA, en la qual es van abordar temes des de la discrepància o l’acord, “però sempre des del diàleg per a arribar a punts d’enteniment” ha dit Rafa Carrió, candidat a l’alcaldia. En eixe sentit, ha explicat que “estem molt contents de la reunió i hem arreplegat el guant de totes les propostes que ens va fer”. En referència a temes de més desacord com, per exemple, la taxa turística: “Compromís som l’únic partit que la defensa com a mecanisme per a repercutir en millors serveis públics, però de cap manera imposarem una política sense estudiar-la, dialogar-la i consensuar-la amb el sector, i així ho vam transmetre”.

Els valencianistes es van comprometre a agilitzar i facilitar els tràmits, llicències i concessions amb una finestra única -com en altres ciutats-; facilitar l’augment de taxis; fer un passeig amable des de les Bassetes a Dénia; i oferir un transport públic de qualitat que connecte els pàrquings dissuassoris amb el centre, així com una línia d’autobús pel centre de Dénia “com ja hem vingut reivindicant esta legislatura i ara també en el nostre programa” diu l’alcaldable.

Carrió ha agraït la reunió mantinguda, així com la implicació i col·laboració de l’associació en el sector i ha manifestat la seua voluntat de seguir treballant des de l’Ajuntament amb ella.

Per últim, ha volgut aclarir que “Compromís carreguem a la motxilla el mantra de que odiem el turisme, i no és així. Nosaltres el que defensem és un turisme de qualitat i la diversificació de l’economia, és a dir, protegir i impulsar també altres sectors productius que garantisquen un futur a la nostra ciutat”.

Executiva Local de Compromís per Dénia 😉

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *