Assoliments municipals

Dénia demana la concessió de la Creu Policial amb distintiu roig a la policia que va rescatar una banyista en la platja de les Rotes

El ple de la Corporació municipal ha acordat hui per unanimitat sol·licitar la concessió de la Creu al Mèrit Policial de la Generalitat Valenciana amb distintiu roig a l’oficial de la Policia Local Claudia Noelia Clemente García Miguel per haver rescatat, el 19 de maig passat, una dona que es trobava atrapada en les roques de la platja de les Rotes. L’oficial es va llançar a l’aigua per a salvar a la banyista, que no podia eixir de l’aigua pel fort onatge, “posant en perill la seua vida i la integritat física”.
La proposta, presentada al ple pel regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, ressenya que l’oficial Clemente va demostrar un “valor excepcional més enllà de les seues obligacions professionals, aconseguint salvar a la dona”. Ambdues van patir ferides lleus, com erosions i hematomes en braços i cames, i un traumatisme lleu al cap, a causa de l’impacte contra les roques, en el cas de l’oficial de la Policia Local.
Claudia Noelia Clemente García Miguel es va graduar per la Universitat de Salamanca en Criminologia i treballa en la Policia Local de Dénia des de 2018, ocupant la plaça d’oficial des de l’any 2022. Anteriorment havia format part de les plantilles de policia local d’Alfàs del Pi i de Guardamar del Segura.
La Creu al Mèrit Policial amb distintiu roig és una distinció que la Generalitat Valenciana lliura en cas de produir-se una de les circumstàncies següents: “actes en defensa i protecció dels interessos encomanats, que posen de manifest qualitats de valor, sacrifici, lleialtat o abnegació excepcionals, i dels quals es derive risc per a la seua vida amb independència del resultat produït, sempre que superen l’estricte compliment de les obligacions i deures reglamentaris” i “actes realitzats amb excepcionals qualitats de valor, en benefici de la societat i que hagen evitat fundades situacions de riscos personals o catastròfics”.
Segell homenatge a Maria Ibars
Per altra banda, el ple ha donat llum verda per majoria amb els vots afirmatius de PSPV, Compromís, PP i Gent de Dénia i el vot en contra de Vox a demanar a la Comissió Filatèlica de l’Estat l’emissió d’un segell commemoratiu en homenatge a l’escriptora Maria Ibars en l’any 2024, declarat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua com a Any Maria Ibars.
La proposta, llançada per l’Agrupació de Filatèlica i Numismàtica de Calp i que ara té el suport de l’Ajuntament de Dénia, busca la inclusió del segell dedicat a l’escriptora en les futures emissions de la sèrie 8MTodoElAño.
La vinculació de l’obra de l’escriptora valenciana amb la ciutat de Dénia i la Marina Alta ha dut a l’Ajuntament a promoure aquesta iniciativa, que pretén posar en valor la dona i escriptora que va ser nomenada filla adoptiva de Dénia en 2015 i ha rebut diversos homenatges a la ciutat.
Fi del contracte de la planta de compostatge
Per altra banda, entre les urgències es va aprovar per unanimitat rescindir el contracte d’explotació de la planta de compostatge de Dénia, el qual du en vigor des de setembre de 2013. Aquesta proposta ve motivada per una resolució de la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana que contemplava “la falta d’autoritzacions per a la gestió de la planta” de l’empresa concessionària.
Qüestions econòmiques
S’ha acordat per majoria amb el vot favorable de PSPV, Compromís i Gent de Dénia, l’abstenció del PP i el vot en contra de Vox un reconeixement extrajudicial de crèdits per import de 18.300,02 euros per al pagament de factures pendents de l’exercici 2022.
Així mateix, el ple ha aprovat el compte general de l’exercici 2022, que inclou els estats i comptes de l’ajuntament i la documentació complementària de la Societat Aigües de Dénia SA, en què el Consistori denier té participació majoritària, i presentar-lo a la Sindicatura de Comptes de la Generalitat Valenciana. Aquest punt ha eixit endavant amb el vot favorable del PSPV, Gent de Dénia i Compromís, l’abstenció del PP i el vot en contra de Vox.
S’ha donat llum verda per unanimitat també a la rectificació de l’Inventari General de Béns i Drets de l’Ajuntament de Dénia referit al període de l’1 de gener de 2023 al 16 de juny de 2023, últims mesos de l’anterior legislatura i paral·lelament s’ha aprovat la baixa de tres vehicles i un parcel·la.
El punt sisé de l’orde del dia ha sigut l’acord de la declaració de les obres realitzades i per realitzar a l’immoble situat al carrer de Loreto, número 2 – plaça de la Constitució, número 6, inclòs com a bé local arquitectònic en el Catàleg de Béns i Espais Protegits, “d’especial interés municipal i d’urgència”. S’ha acordat també la bonificació de l’ICIO sol·licitada pels propietaris de l’immoble i que, segons l’ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), serà del 20% per tractar-se d’unes obres sobre un edifici urbanísticament protegit. El punt s’ha aprovat per unanimitat.
Altres assumptes del Ple
El Ple ha aprovat per majoria amb el sí de Compromís i PSPV i el vot negatiu del PP, Vox i Gent de Dénia designació de membres de la mesa de contractació permanent del Ple de l’Ajuntament. La mateixa estarà formada per Francesc Josep Roselló Sirerol (president), Rafael Carrió Company (vocal), Fulgencio Gimeno Arroniz (vocal), Constantino Baeza Menchón (vocal), Ana María Bertomeu Ivars (vocal), Luis Jaime Martí Vives (vocal) i Jose Ramón Bellver Navarro (secretari).
S’ha acordat per majoria amb el vot afirmatiu de Compromís i PSPV, l’abstenció de Gent de Dénia i el no de Vox també l’estructura de costos per a la contractació del servei de manteniment i neteja de platges de Dénia, de cara a preparar la pròxima licitació del servei. L’estructura de costos de l’activitat s’ha elaborat amb la informació facilitada per les empreses del sector que han participat en la consulta preliminar del mercat prèvia al procediment.
Prèviament al ple ordinari d’aquest mes, s’ha celebrat un d’extraordinari en què s’ha donat compte de la delegació d’atribucions de l’alcaldia en la Junta de Govern i els membres de la Corporació, a més de la delegació de la presidència efectiva de les comissions informatives. En aquesta sessió extraordinària s’ha aprovat per majoria amb el sí de Compromís i PSPV, i el no de PP, Vox i Gent de Dénia la periodicitat de les sessions ordinàries de les comissions informatives.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *