Gastronomia

Alberto Ferruz posa el plat principal d’un sopar de gala amb xefs de cinc Ciutats Creatives UNESCO

Van participar renombrats cuiners de les ciutats de Rouen (França), Santa Maria a Feira (Portugal), Zahlé (Líban), Dénia i Alba
La representació de Dénia, amb l'alcalde Vicent Grimalt, el xef Alberto Ferruz, el director de l'OIC Floren Terrades, i el cuiner assistent Stephan García / Aj. Dénia

La ciutat italiana d’Alba va rebre el passat diumenge a multitud d’estrelles i creativitat, en la qual Dénia va posar el plat principal de la mà d’un xef de la Marina Alta amb dues estrelles Michelin, Alberto Ferruz.

Va ser l’acte central d’un trobada de cinc Ciutats Creatives UNESCO en el qual es van posar les bases per reforçar els vincles de les ciutats de la Gastronomia europees.

Plat de fassona piamontesa elaborat i servit en el sopar de gala per Alberto Ferruz

Amb el títol Creative Moments, la ciutat amfitriona va organitzar un sopar de gala en el qual cinc xefs de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO van cuinar productes i plats del seu territori. Van participar renombrats cuiners de les ciutats de Rouen (França), Santa Maria a Feira (Portugal), Zahlé (Líban), Dénia i Alba, que es va reservar, òbviament, el seu producte estrella. Alba, situada a la regió del Piemont italià, és la capital de la internacionalment famosa trufa blanca, amb la qual coincidí aquest esdeveniment gastronòmic anual.

Per a representar la cuina més innovadora de la Marina Alta, la ciutat de Dénia va portar a Alba al xef Alberto Ferruz, amb dues estrelles Michelin en el seu restaurant BonAmb (Xàbia) i una altra estrella en Casa Pepa (Ondara), pertanyent al grup empresarial BonAmb. A Ferruz se li va assignar el plat principal del sopar, amb la fassona –raça de vedella autòctona piemontesa- com a ingredient principal.

Representants de les Ciutats Creatives de la Gastronomía participants | Aj. Dénia

Ferruz es va lluir amb la carn local malgrat que en el seu restaurant BonAmb primen el peix i el producte del mar, lògicament en línia amb la nostra tradició i territori mediterrani. La seua fassona amb pepperoni i praliné de castanya i mel va ser un extraordinari plat principal que va merèixer els aplaudiments dels comensals. A la cuina va tenir com a assistent al seu col·laborador Stephen García.

Alba es va fer càrrec del primer plat del sopar, un risotto amb trufa blanca que va elaborar el xef laureat amb tres estrelles Michelin Enrico Crippa, del restaurant Piazza Duomo. Flore Maldepuech, de la ciutat francesa de Rouen, va preparar un aperitiu amb bolets, carxofes i trufa, i Luis Sotto Mayor, de Santa Maria da Feira (Portugal), va servir un entrant a base d’ou. Del postre, amb l’avellana com a ingredient central, es va encarregar el xef libanès Alan Foglieni, amb restaurant a Bèrgamo, en representació de la ciutat de Zahlé (Líban).

Ciutats gastronòmiques europees

La delegació institucional dianense en la trobada d’Alba, composta per l’alcalde, Vicent Grimalt, i el director de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades, va ser rebuda pel president del Consiglio di Alba, Domenico Boeri, i el regidor de Turisme, Emmanuelle Bolla.

Mercat de la tòfona blanca de Alba

Els representants de les ciutats reunides a Dénia van mantindre una reunió de treball de la qual va partir la idea de crear un grup específic europeu de Ciutats Creatives de la Gastronomia dins de la Xarxa UNESCO per a fer-se més visibles en la comunitat internacional, emprendre projectes conjunts i accedir a la finançació europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *