Denúncies

Al voltant de 200 persones es manifesten a Dénia per la pau de Palestina

El Moviment per la Pau de la Marina Alta ha convocat la protesta
Manifestació recorrent els carrers de Dénia / Tino Calvo

Nova concentració per a exigir la pau a Palestina. Els carrers de Dénia han recollit el crit pels que estan sofrint el terror d’una massacre. El Moviment per la Pau de la Marina Alta ha tornat a recórrer la ciutat aquest diumenge. La concentració partia del port, continuant per la carrer Campos i arribar fins a la Glorieta del País Valencià, on s’ha llegit un manifest per a clamar fi al genocidi que s’està vivint a la franja de Gaza.

Demanen al poble d’Israel que es detinga en la seua ofensiva que ja s’ha emportat milers de vides. El nombre de morts a Gaza per atacs israelians supera els 14.800, incloent-hi 6.150 xiquets. Entre les víctimes es troben 4.000 dones, segons ha informat l’Oficina de Mitjans de la Franja de Gaza.

Les últimes notícies que tenim és que hui diumenge s’està revisant la llista de ostatges que està previst que Hamás allibere al llarg del dia com a part de l’acord aconseguit per ambdues bandes. Des de l’inici de la treva el divendres passat, la milícia palestina ha posat en llibertat a 41 civils, mentre que Israel ha excarcerat a 78 palestins. El pacte inclou també un alt el foc de quatre dies —fins dimarts— i el compromís d’Israel de permetre l’accés d’ajuda humanitària a Gaza.

Les males notícies arribaven amb la paralització de l’alliberament d’ostatges ahir, en afirmar que Israel estava incomplint el pactat amb “moltes violacions” del cessament de hostilitats i no estava permetent que entrés la quantitat acordada d’ajuda. L’operació es va reprendre després de la mediació de Qatar i Egipte. Mentrestant, el braç armat de Hamás ha anunciat que quatre dels seus comandants militars han mort a la Franja, incloent el comandant de la brigada del nord de Gaza. A més, el Ministeri de Sanitat palestí ha elevat a set el nombre de morts per trets de les forces israelianes a Cisjordània des d’ahir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *