Obres

Benitatxell finalitza l’obra del nou i reformat Camí de l’Abiar

Un vial segur de 8 metres d'ample amb murs de pedra i carril per a vianants que vertebra la població
El Camí de l'Abiar presenta una reformada i segura imatge / Aj. El Poble Nou de Benitatxell

La reforma anhelada del Camí de l’Abiar ja és una realitat. Aquest dilluns, l’alcalde, Miguel Ángel García, i el regidor de Planificació Urbana, Jorge Pascual, han visitat el camí juntament amb la direcció d’obra i els tècnics de la Diputació per comprovar els resultats finals dels treballs i signar l’acta oficial de recepció de l’obra.

El camí ha passat de ser estret i d’un ample irregular a causa dels vells murs de pedra seca que sobresortien a diferents nivells, a presentar una estètica cuidada i simètrica gràcies a la reconstrucció d’aquests murs.

Comparativa de la reforma del Camí de l’Albiar

El passat mes de maig, la Diputació d’Alacant, a través de la concessionària Construccions Porticada S.L., va iniciar finalment les obres d’ampliació i millora de la seguretat del vial. Aquests treballs s’haurien tingut que realitzar en 2020 gràcies a una subvenció de 296.205,84 euros del Pla de Cooperació i Obres, però es van retardar amb l’arribada de la pandèmia i, posteriorment, amb l’embús d’obres pendents de l’ent provincial.

Es tracta d’una actuació molt esperada que portaven anys reivindicant els veïns i veïnes. La reforma ha fet homogènia l’amplada del vial a huit metres per a la deguda circulació de vehicles en ambdós sentits i, a més, s’ha afegit una zona marcada de pas per a caminants. També s’ha reasfaltat per complet tot el camí, des de la cantonada amb l’avinguda de València fins als Pous de l’Abiar, i s’ha instal·lat nova senyalització horitzontal i vertical. Previament a aquesta actuació, es va dur a terme la modernització de la xarxa hídrica amb la instal·lació d’una nova canonada.

Signatura del fi d’obra per part de l’alcalde, Miguel Ángel García, i el regidor de Planificació Urbana, Jorge Pascual

El Camí de l’Abiar té un gran valor sentimental, ja que alberga l’antic rentador, que ha estat destapat recentment després d’una campanya d’excavació arqueològica. A més, és un vial estratègic en la vertebració del municipi, ja que els seus 471 metres de longitud connecten el nucli urbà amb els pous de l’Abiar, bancals de cultiu, cases de pagesia i diverses urbanitzacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *