Urbanisme

Carlos Pesquera: “Aquest pla està condemnat a naufragar davant els tribunals”

Entrevista, a Dénia FM, al president de l'Associació de Promotors Turístics de Dénia, i Jesús Reina, assessor urbanístic de l'associació
Carlos Pesquera (d) i Jesús Reina (e). / Miriam Pagán

“El Pla General Estructural serà tombat pels tribunals a la primera de canvi”, “això seria una causa de nul·litat en cascada, són tantes i tan grosseres que per qüestions procedimentals, aquest PGE caurà”, “lamentablement no té futur”, o “aquest pla està condemnat a naufragar davant els tribunals”.

Així de contundents s’han mostrat el president de l’Associació de Promotors Turístics de Dénia, Carlos Pesquera, i el delegat i assessor urbanístic de la nova junta directiva, Jesús Reina, qui a més dirigeix la Comissió d’Urbanisme de Cedma, en l’entrevista mantinguda en el ‘primer cafè’ de Dénia FM, sobre la situació urbanística actual i el PGE actualment en vigor.

Precisament, sobre la situació urbanística, Pesquera ha reconegut que han tingut tracte més directe amb anteriors corporacions municipals, i en ocasions s’han arribat a acords, però “amb la corporació actual és pràcticament impossible arribar a acord algun”, afegint que el “funcionament del departament d’Urbanisme és un atropell injust i dolós diari, funciona francament mal i no atenen a raons tècniques, ni jurídiques”.

També hem repassat els diferents plans generals i planejaments transitoris de la ciutat, tots tombats pels tribunals (a excepció del de 1972), fins a arribar a l’actual PGE en vigor, aprovat a finals de la legislatura passada, al qual l’associació tampoc li veu visos de futur.

De fet, els Promotors han presentat quatre contenciosos, “un contra la disciplina urbanística, i quatre contra el planejament”, ha assenyalat Pesquera, al que Reina ha recordat que s’ha decretat la suspensió cautelar de la guia de tramitació d’atorgament de llicències. Parlen en termes de “això seria una causa de nul·litat en cascada, són tantes i tan grosseres que per qüestions procedimentals, aquest pla caurà”. És més, Reina ha afegit que en una entrevista amb el director general “t’ho diuen”, “ja sabem que caurà als tribunals”.

Així mateix, denuncia que en el Pla General Estructural hi ha “qüestions de fons gravíssimes i que atempten contra el medi ambient i la justícia social”, com l’incompliment de la ràtio de parc públic per habitant. Reina insisteix que aquest pla es va aprovar “en la pròrroga, en temps de descompte, en l’últim minut, abans de les eleccions”, i amb tres informes desfavorables: de Diputació, de Costes, i d’Educació.

Aprofundint més en aquest incompliment de la ràtio de parc públic per habitant del pla, explica que en el document aprovat per l’Ajuntament es reflectia l’existència de 25 hectàrees de parc públic, que és la quantitat exigida; però els càlculs que realitzen des de l’Associació són altres, ja que es computa com a parc públic el Castell, quan és un Bé d’Interès Cultural, i, d’altra banda, el parc públic Gandia, entenent que només hauria de computar un terç i no el 100%, ja que és una àrea creativa. Així mateix, afegeix que “no hi va haver exposició pública” perquè van ser canvis d’últim moment”.

Quant a la situació urbanística que viu la ciutat, Pesquera ha estat contundent al qualificar-la d'”irregular, tòxica” i “danyosa” per a tots els col·lectius, no només per al dels promotors i constructors, i augura que aquest pla “està condemnat a naufragar davant els tribunals”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *