Successos

Detingudes dues persones, a Dénia, mentre robaven en un vehicle, a qui se’ls suma altres 25 robatoris amb força

Una laboriosa investigació de la Policia Nacional trunca l'activitat delictiva dels presumptes autors molt actius en el municipi
Comissaria de la Policia Nacional de Dénia / Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional a Dénia han dut a terme una investigació, durant aproximadament tres mesos, aconseguint imputar en ella fins a 25 robatoris amb força en interior de vehicle a tres persones, dos homes i una dona, que es trobaven criminalment molt actius.

Inici de la investigació

Els policies adscrits a la Brigada de Policia Judicial van comprovar mitjançant la recepció de diferents denúncies, com s’estava succeint un augment dels robatoris amb força en interior de furgonetes i furgonetes de treball, que contenien en el seu interior habitualment eines de diversos tipus, moltes d’elles de gran valor.

En aquesta sèrie delictiva el modus operandi era idèntic, els autors sempre robaven en el mateix tipus de vehicle (furgoneta), fracturant algun vidre, en horari nocturn, zona de descampats no pavimentats, per dificultar la presència de testimonis i assegurar el resultat delictiu.

Les indagacions es van iniciar amb un escombrat de tots els carrers propers als llocs on es produïen els il·lícits per a la localització de càmeres de seguretat que pogueren haver captat alguna imatge d’autors o vehicles utilitzats per al trasllat de la diversa eina sostreta.

Es van succeir diverses gestions posteriors, a part de l’evident visionat de les imatges captades per les càmeres; les preses de declaracions de possibles testimonis, vigilàncies dels punts calents i la revisió dels Informes Pericials realitzats per la Brigada de Policia Científica en relació amb les seues inspeccions oculars.

Les labors d’indagació van donar els seus fruits i van centrar als presumptes autors, així com els vehicles que utilitzaven per perpetrar els delictes, iniciant-se gràcies a això, un dispositiu nocturn per localitzar i detenir als identificats.

Una intervenció de matinada amb un desenllaç exitós

Aquest dispositiu, dut a terme en estreta col·laboració amb el Grup d’Atenció al Ciutadà a Dénia, va conduir a la localització i detenció de dos dels investigats just quan estaven cometent un robatori en una furgoneta estacionada en un descampat, aquesta contenia diversa maquinària d’obra. En aquell moment es va localitzar, a més, un altre vehicle proper que igualment havia sigut fracturat per aquestes dues persones.

Els autors, una dona i un home, espanyols, de 35 i 20 anys respectivament, van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Dénia, sent previsible la prompta detenció d’un tercer identificat.

Aquesta investigació duta a terme per la Brigada de Policia Judicial de la Policia Nacional a Dénia posa fi a l’elevada activitat delictiva dels encausats, els quals estaven duent a terme un important perjudici econòmic a les víctimes. Principalment eren treballadors autònoms, que quan es disposaven a recollir els seus vehicles per iniciar la jornada laboral, es trobaven amb un dels vidres fracturats i la part destinada a la càrrega on es trobaven les eines buida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *