25N

El clam per al 25N Dénia: “Com a joventut, ens comprometem a lluitar contra aquesta problemàtica en les nostres accions diàries”

En la lectura institucional ha participat l'alumnat del col·legi La Xara i de l'IES Maria Ibars
Lectura del manifest institucional pel 25N a Dénia / Miriam Pagán

Dénia implica a la comunitat educativa en l’acte institucional pel 25N, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, celebrat este divendres, 24 de novembre, a la plaça del Consell.

Durant el mateix, el regidor d’Igualtat, Javier Scotto ha procedit a la lectura del manifest institucional, consensuat pel Consell de les Dones de Dénia, emmarcat en la campanya ‘Històriques, juntes i lliures’. Scotto ha implicat als joves perquè “amb el vostre compromís”, ha assegurat “podem acabar” amb la violència masclista, i fer una “Dénia més igualitària”. També ha recordat a les 52 dones assassinades durant este 2023; 15 més que l’any passat, en estes mateixes dates. “52 dones que tenen nom i cognoms” ha incidit, recordant algunes d’elles.

En eixa implicació dels centres educatius del municipi, que omplien la plaça del Consell, han pres la paraula dos alumnes del col·legi La Xara, mostrant el seu “compromís a treballar per a previndre esta violència”, amb diverses accions a dur a terme.

També ha pres la paraula una alumna de l’IES Maria Ibars de Dénia, qui ha apel·lat a “alçar la nostra veu”, la dels joves perquè és “l’hora del canvi”. També ha fet una crida a ser “valents i denunciar”. Per últim, ha subratllat que cal construir junts “un futur on esta violència siga només un record fosc del passat” i “com a joventut, ens comprometem a lluitar contra esta problemàtica en les nostres accions diàries”.

L’acte institucional ha finalitzat amb l’espectacle ‘Roda’ de Marea Danza. Es tracta d’un espectacle de folklore contemporani per a espais no convencionals i urbans. Ha aconseguit el premi a millor espectacle de carrer, en els premis de les Arts Escèniques Valencianes (2021).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *