Política

El pressupost de Calp destina 55.000 euros per a “necessitats nutricionals d’emergència”

El pressupost municipal de l'Ajuntament, per a 2024, ascendeix a prop de 47 milions d'euros, un 1,13% més que el de 2023
Façana de l'ajuntament de Calp / Redacció

Unes comptes “sensates, responsables i d’acord amb la situació actual”. Així ha descrit l’alcaldessa de Calp, Ana Sala, el pressupost municipal de l’Ajuntament per a 2024, que s’eleva a aprovació plenària, el dimecres 29 de novembre.

El montant total ascendeix a quasi 47 milions d’euros (46.962.815 euros) la qual cosa suposa un 1,13% més que el pressupost d’aquest exercici 2023.

Sala ha detallat alguns aspectes. Es manté l’IBI, que ja es va reduir un 5% en 2019; també la bonificació de la plusvàlua al 95% dels immobles; es suprimeix el cobrament de la taxa d’obertura d’establiments, i no es va a repercutir l’increment de l’IPC als veïns.

Un altre aspecte assenyalat per la primera edil és el contracte de recollida de residus sòlids urbans i neteja viària, de 45 milions d’euros durant els propers 9 anys, amb la “idea que arrenque al desembre”, amb la nova adjudicatària.

Per la seva part, el portaveu de l’equip de govern, Ximo Perles ha incidit en l'”esforç” a arribar a un consens per part dels tres grups que conformen l’executiu local (Som Calp, PSPV-PSOE i Compromís) a l’hora d’elaborar aquest pressupost municipal, que “treballa de forma consensuada”.

Perles ha repassat algunes inversions que es mantenen i altres de noves. És el cas d’una partida de 55.000 euros per al programa ‘“Calp, viu i digne’, per a subvencions dirigides a ONG per a necessitats nutricionals d’emergència.

Altres són 270.000 euros per a l’accessibilitat i manteniment de voreres; o 100.000 euros per a càmeres de seguretat amb Intel·ligència Artificial, en reconeixement de matrícules. Així com, 269.000 euros per al projecte de drenatge d’aigües pluvials a l’entrada al Cementiri.

El portaveu municipal ha indicat, a més, que la partida per manteniment de centres educatius augmenta en 50.000 euros, i es reflecteixen els 5,4 milions d’euros per a la construcció del 2n IES, dins del Pla Edificant.

Una altra inversió “cridanera”, com l’ha qualificada el propi Perles, és la de 125.000 euros amb motiu del centenari de la Confraria de Pescadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *