Política

Aquestes són les 10 propostes que opten als Pressupostos Participatius d’Ondara

La població pot votar, entre aquestes propostes validades com a projectes d'inversió, fins al 14 de desembre
Façana de l'edifici consistorial d'Ondara / Redacció

Des de hui, dilluns 27 de novembre, la població d’Ondara pot votar entre les 10 propostes d’inversió presentades als Pressupostos Participatius 2023.

El regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis, ha anunciat que comença el termini perquè la ciutadania ondarenca vote per les 10 propostes validades com a projectes d’inversió per a ser executats amb càrrec als pressupostos participatius 2023. Cal recordar que aquest any, dins dels Pressupostos Municipals d’Ondara, es contempla una partida de 50.000 euros adscrita als projectes elegits per part de la població. Les votacions podran realitzar-se fins al 14 de desembre a les 15 hores.

Segons ha informat Gomis, les 10 propostes es podran votar de forma telemàtica accedint a la web https://participa.ondara.org/ en l’apartat “vota”, prèvia identificació amb les dades personals, o de forma presencial a les Oficines de pressupostos participatius (Casa de Cultura i Espai Jove), de dilluns a divendres de 17 a 19 hores amb identificació del DNI. També s’habilitarà un espai per a poder votar presencialment al mercat, els dimecres 29 de novembre i 13 de desembre.

Propostes

Les 10 propostes que finalment opten a ser votades entre la ciutadania són les següents:

Instal·lació il·luminació decorativa edificis públics: 4.000 €

Canvi orientació actuals i noves pistes de pàdel: 50.000 €

Coberta grades camp de futbol municipal: 27.000 €

Millora acústica espai d’oci Espai Jove: 12.500 €

Condicionament camí Pamis i Centre comercial: 47.500 €

Cobert d’accés a la guarderia infantil: 28.500 €

Millora zona passeig d’arbres Ronda Generalitat: 50.000 €

Millora parc de gossos en Tossals i nou parc de gossos: 27.000 €

Instal·lació de piló retraible en C/Carlos Arniches cap a C/Serra: 13.500 €

Semàfors pedagògics zona vianants IES Xebic: 9.500 €

Es pot conèixer més detalladament cada proposta en la web https://participa.ondara.org/ en l’apartat “Consulta propostes”.

D’altra banda, Gomis ha informat que s’han descartat les següents propostes: la millora acústica del menjador del Sanchis Guarner i millores als patis dels centres educatius (denegades per tractar-se d’actuacions als col·legis, que no són propietat de l’Ajuntament d’Ondara); el parc infantil al parc de Les Tossals (denegada, perquè ja està contemplada l’actuació dins de les ajudes de la Diputació d’Alacant de la convocatòria del Pla Planifica); i de la proposta presentada per a la coberta de les grades del camp de futbol i instal·lació d’aigua calenta als vestidors del mateix, només s’accepta la primera, perquè l’aigua calenta sanitària dels vestidors ja té prevista la seua execució per part de l’Ajuntament.

Votacions

Cal tindre en compte que podran votar totes les persones des dels 16 anys (nascuts en 2007) empadronades en Ondara, podent votar una o diferents propostes d’inversió, sempre que la suma de la quantia de les diferents propostes no supere els 50.000 euros. En cas que una persona supere amb la seua votació la quantia, només es computarà el vot a la proposta elegida de major quantia.

A més, encara que només es pot votar una única vegada, en cas que una mateixa persona realitze diferents votacions, només es computaran els vots de l’última votació realitzada. Les persones que voten telemàticament, s’hauran d’identificar correctament en l’apartat de dades personals perquè l’Ajuntament puga comprovar d’ofici les dades facilitades, efectuant-se el recompte definitiu de les votacions tant telemàtiques com presencials davant el Secretari de l’Ajuntament d’Ondara i del Consell de Participació ciutadana d’Ondara.

El regidor ha animat a la ciutadania a participar de les votacions, alhora que ha agraït la implicació de la gent, per la quantitat de propostes rebudes per a aquesta convocatòria de Pressupostos Participatius. A més, ha destacat que enguany s’ha simplificat el mètode de votació, a fi de que es puga recollir una major participació també en aquesta tercera fase de la consulta ciutadana d’inversions.

La quarta fase serà l’execució de les propostes, ja en 2024. El recompte de vots es realitzarà en sessió pública i serà el ple qui aprovarà definitivament les inversions votades perquè comencen a executar-se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *