Platges

Finalitzen les obres de reparació de l’accés a la cala Calalga de Calp

L'accés va patir danys importants durant el temporal de 2020 que es van agreujar amb els últims temporals

Ja han finalitzat les obres de reparació de l’accés a la Cala Calalga, una de les més freqüentades del municipi situada molt a prop del passeig marítim. Abans de les obres s’accedia a la platja per una escala de maçoneria molt deteriorada, a més l’erosió produïda sobre el talús rocos de la cala per l’acció de l’onatge del temporal de gener de 2020 va ocasionar que la coronació del mateix estiguera en voladís i que fins i tot es desprenessin determinades zones a causa del seu propi pes, danyant el vial superior. Els successius temporals van agreujar la situació del talús.

Per això i amb la finalitat de garantir la seguretat dels usuaris, l’Ajuntament va iniciar al setembre les obres de reparació que han consistit en l’execució d’un mur d’escullera de pedra calcària la fonamentació del qual s’ha omplit amb formigó.

D’altra banda, quant a l’escala d’accés, es va optar per demolir l’estructura existent de maçoneria i formigó i substituir-la per una estructura de fusta ancorada al terreny natural amb plaques d’ancoratge. Les obres han tingut un cost de 112.700€ i han sigut realitzades per Vies i Obres Aitana.

L’alcaldessa ha assenyalat que “en aquest final d’any des de l’Ajuntament estem culminant una sèrie d’obres i projectes iniciats en l’anterior legislatura i al mateix temps iniciant altres propostes que vindran a millorar el nostre municipi. Es tracta d’inversions en asfaltat, en millora de la xarxa d’aigua, en obres essencials per a posar en valor el nostre patrimoni arqueològic, en aquests moments estan en procés de licitació projectes com el Vial J, la remodelació del parc de Garrofers, el nou IES, el Museu de Banys de la Reina, en breu ho estarà el CEE Gargasindi, en els propers mesos arrancaran projectes claus per a Calp”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *