Esports

“Gotes de Solidaritat” d’Aqualia a Dénia front a la Violència de Gènere

Aqualia va organitzar al Centre Esportiu Dénia accions mostrant com l'esport pot calar gota a gota en la nostra societat
Autoritats i saltadors donant suport a la campanya / Centre Esportiu Dénia

En el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que es va celebrar el 25 de novembre, el Centre Esportiu de Dénia va mostrar el seu compromís amb les víctimes d’aquesta xacra social a través de la campanya d’Aqualia al voltant del lloc web aqualiacontigo.com.

Sota el lema “Gotes de Solidaritat”, va animar els usuaris a visualitzar el seu suport pujant fotos mostrant com s’uneixen per aquesta causa a través de l’aigua: imatges sota la pluja, al mar, a la piscina, saltant en un bassal…

Els participants van accedir a aqualiacontigo.com. Entrant els usuaris van veure l’estat del repte. Les fotos pujades van aparèixer en el web i cada instantània va sumar 500 gotes de solidaritat, que Aqualia transformarà en suport econòmic a un programa d’acompanyament a les víctimes de la violència de gènere.

Moment del salt a la piscina | Centre Esportiu Dénia

Al Centre Esportiu Denia, un any més, el suport a la campanya va ser espectacular. D’una banda, es va realitzar un taller d’autoprotecció i cures a la dona en col·laboració amb la Policia local i Creu Roja, al qual van assistir 50 dones.

D’altra banda, diferents càrrecs de la corporació municipal i personal d’Aqualia es van reunir al Centre Esportiu per donar el salt a la piscina en contra de la violència de gènere sota el lema, Davant la violència de gènere, nosaltres ens mullarem. Entre ells, Javier Scotto di Tella, sisè tinent d’alcalde i regidor delegat en matèria de seguretat ciutadana i amb delegació especial en matèria d’igualtat i diversitat; Rafael Carrió, vicealcalde, regidor delegat en matèria de joventut, esports, salut pública, habitatge i normalització i amb delegació especial en matèria de formació del pressupost municipal i bases de la seva execució per a cada exercici econòmic; Valentín Alcalá, regidor amb delegació especial en matèria d’esports i joventut; i Mario Vidal, regidor amb delegació especial en matèria de desenvolupament del clavegueram.

Els regidors Rafa Carrió i Valen Alcalà es van unir i a tots aquells clients i treballadors del centre esportiu que van mostrar la seva solidaritat amb aquesta iniciativa i van sumar la seva gota d’aigua en contra de la violència de gènere. En total, es van tirar a la piscina 50 persones.

Usuaris saltant a la piscina | Centre Esportiu Dénia

Gotes de solidaritat

Durant tota aquesta setmana, els treballadors i usuaris dels centres han mostrat la seva solidaritat a través de les seves fotos. La suma de totes elles es transformarà en ajuda econòmica per finançar el ‘Campament per l’Ocupació’ de la Fundació Adecco 2024, destinat a dones en situació de vulnerabilitat, víctimes de violència de gènere, víctimes de tracta, dones amb càrregues familiars monoparentals i dones majors de 55 anys aturades de llarga durada. El 2023, gràcies a la campanya aqualiacontigo.com, l’empresa va contribuir a la formació de 15 dones a través d’un taller de formació i orientació laboral.

La companyia va participar en l’última edició com a empresa finançadora en 7 tallers formatius, permetent a les beneficiàries millorar les seves habilitats i coneixements necessaris per a la recerca d’ocupació. Amb aquesta iniciativa es pretenen salvar les barreres que troben aquestes dones per a l’assistència a tallers d’ocupació a causa dels seus escassos recursos econòmics i nuls suports familiars. Durant una setmana, podran centrar-se en la recerca d’ocupació mentre els seus fills gaudeixen d’un temps d’oci i temps lliure. Aqualia finança aquest campament des de l’any 2019. Des d’aleshores, hi han assistit 49 dones, de les quals han trobat feina el 85%.

Aqualia és una de les empreses col·laboradores amb el ‘Programa Dona’ de la Fundació Adecco, que impulsa la qualificació de dones per poder optar a llocs de treball dignes, de qualitat i amb especial demanda en el mercat laboral. El programa compta amb 208 beneficiàries en diferents situacions: víctimes de violència de gènere o de tracta, dones en situació monoparental o en risc d’exclusió social.

Convençuts que l’ocupació és l’instrument per excel·lència per a l’autonomia, la independència i la normalització de la vida de les dones víctimes, Aqualia ha col·laborat de nou en l’elaboració de l’11è informe Violència de Gènere i Ocupació de la Fundació Adecco, per visibilitzar la importància d’acostar i acompanyar a les dones víctimes en la seva inclusió laboral.

Homes donant suport a la campanya | Centre Esportiu Dénia

Compromis real 

El desenvolupament d’aquestes accions s’emmarca en el compromís de l’empresa amb la igualtat materialitzat en el III Pla d’Igualtat d’Aqualia, que promou mesures i accions per aconseguir l’equitat entre ambdós gèneres. En aquest Pla, la companyia es compromet a garantir els drets de les víctimes de violència de gènere recollits en l’Estatut dels Treballadors, amb motiu de l’entrada en vigor de la Llei Orgànica 1/2004 de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, i a sensibilitzar la plantilla a través de diferents accions de comunicació. En concret i, dins d’aquesta mateixa Campanya, Aqualia està distribuint panells informatius perquè tots els professionals de la companyia coneguin i detectin a través de certs patrons quan sorgeix una situació de violència, com entendre-la i com lluitar contra ella.

Nacions Unides insisteix, un any més, en què la violència contra la dona segueix sent un obstacle per assolir la igualtat, el desenvolupament i la pau, igual que el respecte dels drets humans de dones i nenes. La promesa dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de no deixar que ningú es quedi enrere, no podrà complir-se sense primer posar fi a la violència contra dones i nenes.

Aquesta acció s’integra dins de les activitats que Aqualia ve desenvolupant com a empresa amb el distintiu “Igualtat en l’Empresa”, que concedeix el Ministeri de Sanitat, Assumptes Socials i Igualtat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *