Successos

Grupo Vapf denuncia actes de vandalisme en la urbanització Medina Lliber

La promotora d'aquest PAI ha posat en coneixement de la Guàrdia Civil els fets ocorreguts per a la seua investigació
Maquinaria cremada en Llíber / VAPF

El Grupo Vapf ha posat en coneixement de la Guàrdia Civil uns actes de vandalisme ocorreguts en la urbanització Medina Lliber, de la qual és promotor. Des de Vapf s’ha remès un comunicat de premsa sobre aquests, que reproduïm íntegrament a continuació:

“Grupo Vapf, promotora de la urbanització Medina Lliber, lamenta profundament informar sobre un acte intencionat de violència vandàlica ocorregut en les nostres instal·lacions en la matinada d’ahir. Aquest succés va involucrar la destrucció de diverses màquines de treball pesat mitjançant incendi intencionat, arena dipositada en els dipòsits de gasolina, cables i mangueres tallats, etc. Aquest fet ja ha sigut denunciat davant la Guàrdia Civil per a la seua investigació.

Així mateix s’ha posat en coneixement de la Guàrdia Civil que, malgrat les mesures per restringir l’accés a una zona en obres, diferents individus haurien accedit dies anteriors a la Urbanització, interpel·lant directament als treballadors amb la intenció d’intimidar-los i gravant vídeos que han sigut difosos a través de diferents xarxes socials.

La urbanització Medina Lliber, un projecte legal i compromès amb el desenvolupament i benestar de la comunitat de Lliber, ha enfrontat desafiaments en forma d’oposició per part de certs sectors. Entenem i respectem el dret a la dissensió en una societat democràtica. No obstant això, és fonamental destacar que tota oposició ha d’exercir-se dins dels límits del respecte, la legalitat, la no violència i el diàleg constructiu.

Fem una crida a la reflexió sobre com els discursos públics, especialment aquells que poden ser interpretats com difamatòris o incitants, poden desembocar en accions que atempten contra la convivència pacífica i l’estat de dret. Hem de ser cuidadosos amb escalfar excessivament l’ambient, ja que, fets com aquest incident, no solament representen un atac a una empresa en particular, sinó també a la seguretat i al benestar de tota la nostra comunitat.

També volem donar les gràcies als bombers, qui van evitar que l’incendi es propagués. La seua oportuna intervenció va ser crucial per evitar que el foc s’estengués a l’entorn natural circumdant, protegint així el medi ambient d’un dany irreparable. Ningú que vulga realment aquesta terra l’ha posada mai en un risc major a causa de l’extrema irresponsabilitat dels perpetradors.

Des de Grupo Vapf, reiterem el nostre compromís amb la realització d’un projecte que beneficia a la comunitat, respectant sempre les normatives vigents i el medi ambient.

Instem a les autoritats competents a realitzar una investigació exhaustiva i a prendre les mesures necessàries per garantir la seguretat. De la mateixa manera, fem una crida a les plataformes i partits polítics perquè qualsevol preocupació o disconformitat amb el nostre projecte s’expressi a través dels canals adequats i en un marc de respecte mutu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *