Societat

Humor, emotivitat i molts records, als XLII Premis José Marsal Caballero de Dénia FM, en el 90 aniversari de la 92.5

Els guardonats han sigut Josefa Terrades, l'empresa Maremoto, Ana Gandía, Juan Pineda, Laura Ribes i Nicolás Merle
Els guardonats d'esta XLII edició amb el director de Dénia FM, Jordi Monsonís / Tino Calvo

Humor, emotivitat, il·lusió, nervis, records (molts records) s’han donat cita en els XLII Premis José Marsal Caballero de Dénia FM, en l’any que es commemora el 90 aniversari de la 92.5.

L’acte d’entrega s’ha celebrat el divendres 24 de novembre, per la nit, en l’auditori del Centre Social de Dénia, davant una nombrosa representació de la societat dianense i de la Marina Alta.

Precisament, els records, al llarg d’estos 90 anys de la ràdio han estat molt presents durant l’acte. Imatges de promoció turística de la ciutat de dècades enrere, així com de les festes de Falles i Moros i Cristians, de les nevades de 1983 o 2017, d’incendis forestals, la riuada de 1987; retransmissions esportives, de programes radiofònics (com La Ventana Indiscreta) o la veu de María Marsal, la primera locutora de EAJ 45 Radio Dénia.

Emotivitat, en recordar a Jaume Ferrer, ex locutor de l’emissora, mort al maig d’aquest any; i a Germán González, qui va ser director de l’emissora des de l’any 1967 fins a 1980, un dels precursors de la ràdio comercial a Espanya, qui rebia un premi honorífic recollit pel seu fill Elvio González de la mà del director gerent del grup Hola Wifi, Jordi Monsonís.

L’humor ha arribat de la mà d’Ángel Rielo, ‘el feliciólogo’, amb els seus monòlegs en els que no han faltat referències a diferents temes d’actualitat, intercalats amb cançons que han fet gaudir al públic present, traien-los més d’un somriure i rialla.

I els nervis i il·lusió dels sis guardonats de la nit.

La primera en pujar a l’escenari per a recollir el seu premi (el micròfon obra de l’artista Toni Marí) ha sigut Josefa Terrades, guardonada en l’apartat de Festes, qui porta “tota la vida vinculada a la festa de l’ermita de Sant Joan”, com ella mateixa ha assenyalat en el seu discurs, apuntant “amb orgull” que “és una de les festes populars més pròxima, familiar i sobretot del poble”. Terrades ha aprofitat per a convidar a la ciutadania a acudir a eixes “dues nits màgiques” de festes “que converteixen a Sant Joan en un escenari de festa i cultura.

A continuació s’ha lliurat el premi a la Promoció Turística, que aquest any ha recaigut en l’empresa Maremoto. En el seu nom l’han recollit Manolo Bas, encarregat del departament de màrqueting i comunicació; Michel Tejedor i Manu Chacón, dels equips de Maremoto Altea i Maremoto Dénia. Entre altres molts aspectes, Bas ha destacat “la responsabilitat”, la “màxima” per la qual es regeix l’empresa. “Responsabilitat” ha apuntat “per amb la nostra costa, amb la seua història i amb els tresors naturals que alberga. I, per descomptat”, responsabilitat en la convivència amb tots els que, amb nosaltres, tenen la sort de gaudir la Costa Blanca, siga quina siga l’activitat nàutica que desenvolupen”. A més d’altres valors com “seguretat”, “sostenibilitat” i “col·laboració”.

Ana Gandía, fundadora de la clínica dental Dras. Gandía, ha recollit el seu guardó en l’apartat de Societat. En el seu discurs, ha tingut paraules cap als seus “amics rotaris”, i especialment cap al seu marit, la seua filla i el seu nét. Del seu marit, ha destacat que “m’ha ajudat a fer la majoria de les coses que he fet”. De la seua filla, que “és el motor de la família i de la clínica”, ressaltant la seua fortalesa. I, finalment, ha volgut dedicar el guardó “que en realitat és un trofeu” al seu nét Luca, qui ha pujat a l’escenari per compartir-lo amb la premiada.

Després de l’entrega dels tres primers premis, ha tingut lloc l’homenatge a Jaume Ferrer, acompanyat amb violí.

Posteriorment, s’ha lliurat el Premi Especial Comarcal Pepe Miralles, obra de l’artista Ramón de Cárdenas, a Juan Pineda, fundador d’Electrodomèstics Pineda, de la mà del Vicealcalde de Dénia, Rafa Carrió. Pineda ha resumit la seua trajectòria empresarial des que el 1972 crea Electricitat J. Pineda; el 1983, constituí Electricitat Pineda S.L; secretari de l’Associació Provincial de Muntatges Elèctrics (de la qual va ser fundador); i el 1994 “comença amb el comerç dels electrodomèstics”, amb la primera botiga al Passeig del Saladar, a la qual seguirien la del Polígon Industrial, i les de Moraira, Ondara i Xàbia. Pineda ha tingut paraules cap als seus treballadors, els seus clients “per la seua confiança dipositada”, i especialment cap als seus fills que porten la “direcció i les regnes de l’empresa” i la seua dona.

I ha arribat un altre dels moments emotius de la nit, l’homenatge pòstum a Germán González, recollint el reconeixement el seu fill Elvio González, de la mà del director gerent del grup Hola Wifi, Jordi Monsonís.

Monsonís s’ha adreçat al públic assistent eixa nit, destacant “els 90 anys de la ràdio a Dénia i la Marina Alta”, un “treball apassionant, però dur” que “ha suposat tot tipus de reptes, cobrint jornades de forts vents, marees, incendis i riuades. Estos fenòmens són un recordatori de la fortalesa i dedicació que es requereix per a seguir endavant”.

Però a més, ha subratllat una “mirada cap al futur“, aprofitant “per a agrair a les persones que comparteixen aquesta il·lusió i ho fan possible”. I ha anunciat “la nova etapa del meu equip: Dénia FM, la 92.5“, que “és un nou capítol en la nostra història”, senyalant la seua alegria “per formar part d’aquest equip actual que continua fent història”, mostrant el seu convenciment en que “junts aconseguirem grans èxits en l’any 2024”. Per últim, Monsonís ha assegurat que “la ràdio de veritat continua viva i forta. Seguim apostant per contingut de qualitat, informació de proximitat i el millor entreteniment, i tot això conservant l’esperit de la 92.5”.

I s’ha enfocat la recta final de l’entrega de premis, amb els dos últims guardonats. Laura Ribes, pionera en el futbol femení, ha pujat a l’escenari per a recollir el seu premi en Esports. Ribes ha agraït a l’Escola Municipal de Futbol Sala, on s’ha format com a jugadora i entrenadora; així com, a l’Escola Municipal de Futbol “on actualment estic d’entrenadora, per donar-me l’oportunitat i posar-me les coses sempre tan fàcils”, esperant que “aquest siga el primer any de molts més al vostre costat”. I finalment, ha tingut paraules d’agraïment als seus amics i familiars, però especialment “als meus dos pilars fonamentals de la meua vida, la meua mare i el meu germà”.

Per últim, Nicolás Merle ha rebut el premi en l’apartat de Cultura. Merle ha recordat la interpretació de l’Himne de la Marina Alta, amb lletra de Lluís ‘El Sifoner’, el divendres anterior, en l’auditori de Beniarbeig, a més de la de l’Himne de l’Alegria, per a assenyalar que “la música amansa a les feres” i desitjant que finalitzara la guerra. Per últim, ha subratllat que “hem d’apostar per la cultura, invertint en la cultura”.

El broc final de l’acte l’ha tornat a posar l’humor de Rielo, cantant el “cumpleaños feliz” i convidant a l’equip a pujar a l’escenari.

El broche final del acto lo ha vuelto a poner el humor de Rielo, cantando el “cumpleaños feliz” e invitando al equipo a subir al escenario.

Posteriorment, premiats i convidats s’han traslladat fins a l’Hotel Les Rotes per a gaudir d’un vi d’honor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *