25N

Les últimes dades sobre violència de gènere conviden a la reflexió

Encara que les denúncies per violència de gènere disminueixen, les ordres de protecció i delictes augmenten
Cartel sobre las estadístiques / Creama

Els últims dades publicats per l’Observatori Marina Alta, segons dades del Consejo General del Poder Judicial, indiquen que les denúncies per violència de gènere disminueixen a la Marina Alta en el primer semestre de l’any (-11,5% respecte al 1r semestre de 2022), així com les atencions rebudes en el Centre Dona 24h de Dénia.

Això pot ser un senyal d’alerta davant la por de denunciar, perquè augmenten les ordres de protecció i el nombre de delictes (+25% i +7,2% en el mateix període respecte a 2022). Dades que evidencien una realitat que cal combatre.

  • Caiguen les denúncies per violència de gènere en el primer semestre de l’any (-11,5% respecte al 1r semestre de 2022)
  • Baixen les atencions rebudes en el Centre Dona 24h de Dénia en l’últim any. (-16,2% 2022 respecte a ’21). No obstant això, augmenten les dones ateses per problemàtiques de maltractament, +14% (en qualsevol de les seues tipologies)
  • Augmenten les ordres de protecció (+25% respecte al 1r. semestre ‘22)
  • D’aquestes, el 43% són casos on el denunciat manté una relació afectiva amb la víctima i un 32% d’exparelles (juntament amb un 17% cònjuges i un 8% excònjuges)
  • Puja el nombre de delictes (+7,2% respecte al 1r. semestre ‘22)

El projecte Observatori Marina Alta compta amb una pàgina web https://observatorimarinaalta.org/ i un canal de Telegram t.me/observatorimarinaalta on posa a disposició de manera gratuïta tota la informació estadística de la comarca i els seus municipis.

Observatori Marina Alta de CREAMA i PACTE’MA és un projecte subvencionat per LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, dins del programa AVALEM TERRITORI de la Generalitat Valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *