25N

Ondara batega contra la violència de gènere

Acte institucional amb motiu del 25N amb la performance «Latim contra la violència de gènere» amb la participació de l'alumnat de l'IES Xebic

El 25 de novembre es va commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de les Violències contra les Dones, i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ondara, encapçalada per Nerea Mallol, ha coordinat una sèrie d’activitats, al llarg de tota esta setmana, en col·laboració amb el departament de Joventut i els centres docents del municipi, per a fer un clam conjunt contra esta lacra.

En les portes de l’Ajuntament, en la plaça del Convent, l’acte institucional amb motiu del 25N, ha comptat amb la performance «Latim contra la violència de gènere» i l’alumnat de l’IES Xebic.

Representants polítics, treballadors municipals, estudiants de l’institut, i ciutadania en general, ha participat en aquest acte que ha començat amb la lectura del manifest institucional a càrrec de la regidora d’Igualtat, Nerea Mallol.

La regidora ha detallat les xifres de violència masclista des de fa 20 anys, amb 1.237 víctimes mortals i 52 en el que portem d’aquest any 2023, insistint que «erradicar la violència de gènere és d’extrema urgència», i culminant amb les paraules «hui el poble d’Ondara alça la veu a una per a rebutjar les violències masclistes i dir molt alt que continuarem lluitant, perquè ens volem iguals, perquè ens volem lliures però, sobretot, perquè ens volem vives».

A continuació, 23 alumnes de l’IES Xebic, xics i xiquetes, han eixit, portant una pancarta indicant l’any per una banda (des de 2003 fins a 2023), i el nombre de víctimes de violència masclista per l’altra, donant visibilitat a les víctimes mortals des de l’1 de gener de 2003 fins a arribar a aquest any 2023, amb 52 dones assassinades a data de hui. Un gran llaç lila i un altre negre en terra emmarcaven aquestes xifres, i en col·locar-se tots junts, han alçat les lletres del lema «Prou. Seguim latent».

Mentre es duia a terme l’acte, la resta de l’alumnat interpretava els «bategs». En la performance també s’ha oferit una actuació musical amb violí i piano a càrrec de dues alumnes, i una parella d’estudiants ha fet una intervenció detallant el que és la violència masclista. En l’acte s’ha guardat un minut de silenci per totes les víctimes de la violència masclista.

L’Espai Jove d’Ondara ha acollit el taller de grafiti «Contra la violència de gènere, no et ralles!» amb la participació de l’artista urbà i grafiter Tardor.

Hui diumenge, l’Auditori Municipal d’Ondara ha comptat amb «Dona sola», un monòleg de l’obra de Dario Fo interpretada per Maria José Pedro, veïna d’Ondara, sota la direcció de Rosa Catalán. Els actes del 25N culminaran el pròxim dijous 30 de novembre a les 17 hores amb una xarrada per a les famílies, en l’IES*Xebic: «Com acompanyar la sexualitat en la infància i l’adolescència», a càrrec del SJASS (Servei Jove d’Atenció a les Sexualitats).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *