Cultura

Sheila Blanco presenta el seu recital cantant a les poetes del 27

El Centre Artístic Musical celebra el seu últim concert amb motiu de la festivitat de Santa Cecília
Cartel anunciador / Aj. Xàbia

L’agenda cultural de l’Ajuntament de Xàbia per a aquest cap de setmana té dues cites destacades amb el concert del Centre Artístic Musical que tanca els actes en honor a Santa Cecília i el recital “Cantant a les poetes del 27” de la compositora i pianista Sheila Blanco.

La Banda del Centre Artístic Musical de Xàbia ofereix el concert final de la programació dedicada a la patrona dels músics, Santa Cecília, serà el divendres 1 de desembre a l’església de Sant Bartomeu a partir de les 22.00 hores.

Per la seua part, a les 20.00 hores del dia 2 de desembre, Sheila Blanco ofereix el seu recital també a l’Església de Sant Bartomeu. Blanco posa veu i ritme a una selecció d’autores de la generació literària del 27, interpretant una música que aprofundeix en les emocions que impregnen els poemaris i aborden temes universals, personalitzats en les vides de cadascuna d’elles com són l’amor, dolor, exili, bellesa, la pena o el remordiment.

Són peces d’escriptores com Carmen Conde, Ernestina de Champourcin, Concha Méndez, Josefina Romo, Pilar de Valderrama, Elisabeth Mulder, Dolores Catarinéu o Margarita Ferreras.

Totes elles, recull la pròpia Sheila Blanco en una entrevista a El Magazín Cultural tenien “una valentia admirable” ja que “en la poesia trobaven la manera de desfogar-se, expressar-se i de ser elles mateixes, molt més que en la vida diària, perquè en el dia a dia la seua realitat, la seua societat les tractava de manera diferent per ser dones i elles van trobar la llibertat en la seua obra”. (El Magazin Cultural, 21 d’octubre: https://www.elespectador.com/el-magazin-cultural/las-poetas-de-la-generacion-del-27-encontraron-la-libertad-en-su-obra/?fbclid=IwAR2lYlSabOxxgL7iwlb59ZF1QC2D7uES8h8iaxirsyWCbm-ZI7DDPeJ0k_A_aem_AZnIcISE7fQx7cvpDHwNOaNvyRbn-lhb0trujmpXqnjw_VIyb-egy6x9S7tExV  )

La regidora de Cultura, Mavi Pérez, ha destacat el treball de Sheila Blanco per a posar en valor el paper de la dona en la literatura i especialment de les autores de la generació del 27. Així mateix, ha volgut subratllar que aquest concert és gratuït i “així tots els veïns i veïnes podran acostar-se a la poesia i la música de la mà d’aquesta prestigiosa compositora”.

El concert serà el dissabte 2 de desembre a les 20.00 hores a l’Església de Sant Bartomeu i és gratuït.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *