Obres

Vallat el solar de l’antic ambulatori de Dénia, que es convertirà en una nova plaça

Les obres es van adjudicar a l'empresa Construcciones Porticada S.L. pel preu de 938.871,13 euros, IVA inclòs
Vallat el solar de l'antic ambulatori de Dénia, al carrer Marqués de Campo / Miriam Pagán

Vallat. Així es troba el solar de l’antic ambulatori del carrer Marqués de Campo a Dénia, que es convertirà en una nova plaça.

Després de diversos retards, a principis d’aquest mes, l’Ajuntament de Dénia, a través de la Junta de Govern, aprovava l’adjudicació d’aquestes obres a l’empresa Construcciones Porticada, S.L, per un pressupost de 938.871, 13 euros, IVA inclòs. Un cost emmarcat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que finança la Unió Europea amb els fons NextGeneration EU.

El projecte de la nova plaça ha sigut redactat per l’arquitecte Carlos Chacón Pérez, de l’estudi d’arquitectura DVCH DevillarChacón Arquitectos, i té com a objectius la renovació del paisatge urbà, el foment del nivell de socialització ciutadana, l’augment de l’activitat de vianants en les zones de comerç tradicional i retornar a la ciutadania part de la ciutat, creant zones de passeig i recreo.

S’ha dissenyat l’espai en un anell perifèric poblat d’espècies que s’adapten bé a la climatologia local i un altre anell central delimitat amb pèrgoles que sostenen cables tensats sobre els quals desplegar toldos que donen ombra. Aquesta part central serà de terra compactada i molt drenada i l’anell perimetral s’equiparà amb paviment d’adoquí local i bancs de formigó. La proposta incorpora a la nova plaça el carrer L’Estació, eliminant l’estacionament de vehicles i prioritzant les condicions de mobilitat de vianants i bicicletes.

Vegetació, àrees de jocs infantils i un escenari o pòdium a la part sud del solar, que recau en el carrer Calderón, completen el projecte. La vegetació projectada es basa en plantes enfiladisses i alguns arbres i invadeix la zona de passeig perimetral generant ombres, aromes, frescor i color. És una vegetació de baix consum d’aigua, d’espècies mediterrànies de clima temperat i amb un baix manteniment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *