Política Província

Vox Dénia arremet contra el Festival de les Humanitats i l’ús de menors en el 25N

El portaveu del grup municipal a l'Ajuntament també denuncia l'ús del valencià "per a tot" en l'administració local
Félix Redondo, portaveu del grup municipal Vox a l'Ajuntament de Dénia / Miriam Pagán

El grup municipal Vox a l’Ajuntament de Dénia carrega contra el Festival de les Humanitats, l’ús del valencià en l’administració local i la utilització de menors en l’acte institucional pel 25N, Dia Internacional de l’Eliminació de la violència contra les dones.

El seu portaveu, Félix Redondo, s’ha mostrat clar i contundent, aquest matí, al afirmar que no els agrada el que estan veient, a l’hora de valorar la gestió de l’equip de govern, PSPV-PSOE i Compromís. En aquesta ocasió, Redondo ha centrat les seues crítiques en quatre aspectes.

En primer lloc, ha criticat que s’haja gastat 130.000 euros en el Festival de les Humanitats. Per a Redondo, aquest diners estaria millor en la butxaca de la ciutadania, per a ajudar a la població, afegint que “el que vulga festivals que se’ls pague”.

En segon lloc, critica la promoció de l’ús del valencià per part del govern local, tant a l’hora d’optar a oposicions, com en els plens, incidint en el fet de que contesten en valencià, fins i tot, quan els pregunta en castellà. És més, ha ironitzat, assenyalant que “estic per demanar el traductor per als plens”. Quant a l’ús del valencià en l’Oficina de Turisme, considera que els visitants necessiten que se’ls atenga en anglès o alemany, si són estrangers.

En tercer lloc, Redondo s’ha preguntat pel cost en publicitat i dels actes organitzats amb motiu del 25N, assegurant que els cartells confeccionats al respecte “no van a parar la violència de gènere”, així com tampoc, ha apuntat “que et poses una samarreta i saltes a una piscina, això no para la violència de gènere”.

En aquest sentit, també ha criticat la utilització dels menors en l’acte de lectura institucional a la plaça del Consell. En opinió de Vox, haurien d’haver estat en classe, aprenent i formant-se, “i no adoctrinant-los”.

Per últim, ha tornat a denunciar l’“ús del rodet” del govern dianense per no voler que es debatés, en ple, la moció presentada per a retre homenatge als 21 veïns de Dénia assassinats en la Nit de l’Avenc, en 1936.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *