Societat

Augmenta la població amb diversitat funcional a la Marina Alta

Segons les últimes dades facilitades pel Observatori Marina Alta de Creama, hi ha 5.408 amb diversitat funcional
Celebració del Dia de les Persones amb Discapacitat 2022 / Miriam Pagán

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’Observatori Marina Alta, de Creama, evidencia “dades significatives que reflectixen la realitat d’este col·lectiu” en la comarca.

Segons les últimes estadístiques oferides per SEPE i Vicepresidència segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge:

  • “Existix un creixement notable: La població amb diversitat funcional (4.508 persones) ha experimentat un augment del 4,9% respecte a 2021, representant un 2,4% del total de la població del territori.
  • Mobilitat Reduïda: Un total de 1.063 persones amb mobilitat reduïda constituïxen el 23,6% del total de persones amb diversitat funcional, superant en més de 7 punts la mitjana provincial a Alacant.
  • Perfil Dominant: El 54,4% de les persones amb diversitat funcional són homes. La majoria de les persones presenten diversitat funcional física (55,1%), tenen edats compreses entre els 18 i 64 anys (50,1%), i compten amb un grau reconegut de minusvalidesa del 33% al 64% (58%).
  • Ocupació i Inclusió Laboral: Al llarg de l’any, s’han registrat 381 contractes per a persones amb discapacitat, mentres que 208 individus continuen sent demandants d’ocupació en este col·lectiu.
  • En l’àmbit de l’Atenció i Servicis: S’han dut a terme 26.404 atencions en Centres de Dia per a persones en situació de dependència.
  • La Marina Alta compta amb 17 Centres i Habitatges, tant públics com privats autoritzats per la Generalitat Valenciana, per a l’atenció a persones amb diversitat funcional”.

Des de l’Observatori, s’afig que “estes dades subratllen la importància de continuar treballant junts per a construir una societat basat en la inclusió i accessibilitat per a totes les persones, sense importar les seues capacitats”.

El projecte Observatori Marina Alta compta amb una pàgina web  i un canal de Telegram on posa a la disposició de manera gratuïta tota la informació estadística de la comarca i els seus municipis.

Observatori Marina Alta de CREAMA i PACTE’DT. és un projecte subvencionat per LABORA Servici Valencià d’Ocupació i Formació i pel Ministeri de Treball i Economia Social, dins del programa AVALEM TERRITORI de la Generalitat Valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *