Festes

Benitatxell encén Nadal amb una Sant Silvestre i un concurs televisiu

El dimecres 6 de desembre, a les 17.45 h els carrers s'il·luminaran amb amb ciris per a donar la benvinguda a Nadal
Cartell anunciador de les festes de Nadal / Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell es prepara per a rebre la màgia de Nadal d’una manera molt especial, oberta i participativa. La Regidoria de Festes ha preparat una intensa programació nadalenca amb activitats pensades per a tota la família, especialment per als més xicotets.

El tret d’eixida es donarà el dimecres 6 de desembre amb una important novetat en la programació: l’encesa nadalenca. A partir de les 17:45h, es repartiran ciris pels carrers Major, La Pau i l’avinguda d’Alacant per a procedir a la seua encesa i il·luminar així els carrers del municipi. Tot això, amb l’acompanyament musical de la Colleta de l’Escola de Música. Una vegada encesa Nadal, s’inaugurarà en Belén poblero, de l’artista local Salvador Ginestar, al carrer Mercat.

La setmana vinent hi haurà concert del Costa Blanca Male Voice Choir el dimecres 13 i el mític Mercat de Nadal el diumenge 17 de desembre. La cita comptarà amb batucada, estands nadalencs de menjar, decoració, productes artesanals, animació infantil i la visita de l’entranyable burreta, tot un símbol nadalenc poblero. El mercat estarà obert al públic des de les 10.00 fins a les 14:00h als carrers Mercat, Major i La Pau.

Una altra de les noves cites enguany és la I Sant Silvestre organitzada pel Club Multiesport Benitatxell el dissabte 23 de desembre. Donarà principi a les 17:30h en la plaça dels Pesqueres amb una carrera per a xiquets i xiquetes, i a les 18:00h serà el torn de les persones adultes. Serà una vesprada plena de diversió per a totes les edats, perquè hi haurà premis per als tres primers classificats de les categories masculina i femenina, concurs de disfresses amb premi per a la millor disfressa grupal i individual, i tardeo a càrrec dels Festers 2024.

El diumenge 24, dia de la Nit de Nadal, el municipi rebrà la visita del Pare Noel i els seus ajudants, els ‘elfos’. A les 17:00h començarà la cercavila a càrrec de la Colla La Llebetjà des de l’avinguda d’Alacant. Després, Pare Noel esperarà a tots els xiquets i xiquetes en la plaça de l’Església, on se li ha preparat un allotjament perquè se senta com a la seua casa. Hi haurà tallers infantils i fotoreclam. A mitjanit, se celebrarà la tradicional missa del gall a l’església.

A partir del dia 27 hi haurà activitats per als més xicotets en la carpa de la plaça dels Pesqueres, com el Circ piruleta, el teatre infantil ‘Màgica Nadal amb Santa’ (dissabte 30), el sainet ‘Nuvis per Internet’ (dissabte 30) o una de les grans propostes de la programació: el TV Xou Game, que se celebrarà el dijous 28 a les 18:00h. Es tracta d’un joc al més pur estil concurse televisiu en el qual dos equips s’enfronten en diversos blocs a proves musicals, preguntes de cultura general, habilitat, etc. Compte amb presentador, il·luminació i so, attrezzo televisiu, proves i minijocs, ruleta capritxosa, etc. L’edat recomanada per a esta activitat és a partir de 12 anys, i les Inscripcions s’han de realitzar en joventut@elpoblenoudebenitatxell.com.

Per tercer any consecutiu, el dilluns 1 de gener se celebrarà el Concert d’Any Nou amb l’orquestra de cambra Marinae Ensemble com a protagonista. Serà a les 19:00h a l’església de Santa Maria Magdalena. El dimarts 2 el públic familiar gaudirà del musical La Bella i la Bèstia.

L’anunci de l’arribada dels Reis Mags i la recollida de les cartes il·lusionarà als més xicotets el dimecres 3 de gener. A les 17.30 hores, està prevista l’arribada de l’emissari de les seues majestats per a reunir totes les cartes que els xiquets i xiquetes han escrit. Anirà en cercavila, acompanyat per la Colla La Llebetjà, des de la plaça de l’Església fins a la plaça del Oratori, on hi haurà xocolatada i vambes a preus populars a càrrec de la Associació de Dons.

El dijous 4 hi ha programada tot el dia (d’11.00 a 14:00h i de 16.00 a 20:00h) una Gaming Experience en el gimnàs de l’escola i, finalment, el divendres 5 de gener serà un dels dies més especials de l’any per als xicotets i xicotetes del municipi. A les 18:00h arribaran els Reis Mags a l’Ajuntament, des d’on saludaran a tots els veïns i veïnes i es desplaçaran a la plaça dels Pesqueres per a repartir els regals que amb tanta il·lusió esperen. La missa de Reis del divendres 6, a les 18:00h a l’església, posarà el punt final amb les estrenes al Xiquet i el retorn de les les seues majestats a Orient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *