Pesca

Calp dedica l’any 2024 al Centenari de la Confraria de Pescadors

La Confraria i l'Ajuntament estan preparant una àmplia programació per a celebrar l'efemèride
Imatge d'arxiu del port pesquer de Calp / Redacció

Calp dedica el 2024 al centenari de la Cofradía de Pescadors. Així es va aprovar, per unanimitat, en el ple de la corporació municipal de l’Ajuntament calpí, celebrat el dimarts 12 de desembre. A més, es va acordar crear una Comissió que s’encarregarà d’establir les pautes per a l’elaboració d’accions i activitats i aprovar el programa general d’actes.

Formaran part d’aquesta comissió l’alcaldessa, els regidors delegats del Mar, Cultura, Planificació Turística i Comerç-Creama a més de dos representants dels grups de l’oposició. També formaran part de la comissió cinc membres de la Cofradía de Pescadors, entre ells el Patró Major, així com quatre representants de la població en general i del col·lectiu marinero en particular.

En el mateix punt s’establia que, durant l’any 2024, l’Ajuntament utilitzarà en les seues comunicacions suports publicitaris i altres elements identificatius una marca representativa de la commemoració.

La Cofradía de Pescadors de Calp complirà 100 anys el 2024. El 6 d’abril de 1924 es va presentar el reglament del Pòsit de Pescadors de Calp davant el Govern Civil de la Província amb una finalitat social i protectora de la classe marinera.

L’article 1r del primer reglament indicava que “El Pòsit de Pescadors de Calp és una associació corporativa de pescadors que persegueix la completa redempció d’aquesta classe, estenent la cultura entre els seus associats, establint en el seu favor els diferents assegurances socials i explotant, sense auxili d’intermediaris, la indústria de la pesca”. Des de llavors la Cofradía de Pescadors ha estat una institució clau en la història i la vida del municipi.

L’alcaldessa, Ana Sala, assenyalava, en el ple, que “aquest és un sector molt castigat, hem lluitat juntament amb la Cofradía per aturar la piscifactoria, el recurs encara està en marxa. Amb aquesta celebració volem reconèixer la Cofradía i posar en valor la seua importància en la història de Calp”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *