Política

Carlos Mazón assegura que el tramvia Gandia-Dénia és “prioritari i es treballa perquè siga una realitat aquesta legislatura”

El president de la Generalitat Valenciana ha visitat l'Ajuntament de Dénia per primera vegada en el càrrec
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, atenent als mitjans en el saló plenari de l'Ajuntament de Dénia / Tino Calvo

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha realitzat avui la seva primera visita oficial a l’Ajuntament de Dénia, on ha estat rebut per l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, pel vicealcalde, Rafa Carrió, i pels regidors de la Corporació municipal.

En arribar, després de fer-se la foto amb tot l’equip de la corporació, el President ha signat en el llibre d’honor de la ciutat on ha escrit “Des de l’honor de firmar en aquest llibre per primera vegada com a President de la Generalitat, visite de nou l’Ajuntament de la meva estimada Dénia. Amb l’estima de sempre i amb el renovat compromís d’un camí conjunt de desenvolupament i futur pels drets socials i de progrés de la capital de la Marina Alta”.

Firma en el llibre d’honor

“Després de signar en el llibre d’honor, Carlos Mazón ha rebut de mans de Vicent Grimalt l’edició facsímil del títol de ciutat concedit a Dénia en 1612 per Felip III.

Segons ha declarat Vicent Grimalt, ‘avui és un dia molt important per al poble de Dénia ja que ens visita per primera vegada en visita oficial com a President de la Generalitat, Carlos Mazón, i estic molt content perquè hem estat conversant de molts temes importants per a la ciutat que teníem pendents en relació amb la Generalitat, i amb les diferents Conselleries. Estic convençut que seguirem treballant de manera conjunta la Generalitat i l’Ajuntament per millorar la vida dels ciutadans de Dénia i per implementar les infraestructures que necessitem’.

En la reunió que ha tingut el President de la Generalitat amb l’alcalde i el vicealcalde de Dénia han tractat temes com la imminent reversió sanitària de l’Hospital de Dénia, ‘que en dos mesos serà ja de gestió pública de la Generalitat’, ha comentat Vicent Grimalt.”

A més, el tramvia Dénia-Gandia ha sigut un dels punts clau en la conversa. Segons Carlos Mazón, “tant l’Ajuntament com la Generalitat estem convençuts que hem de mantindre la reivindicació de les rodalies necessàries davant del govern d’Espanya, però no sabem quina serà l’evolució, perquè no depèn de nosaltres. La nostra intenció és caminar units, és treballar conjuntament amb els ajuntaments de Dénia i de Gandia i amb els municipis que es troben entre les dues ciutats per a poder avançar junts i perquè el tramvia siga realitat aquesta legislatura”.

Pla Edificant

També han parlat dels Plans Edificants, que estan pendents de finalitzar, i de la seua prioritat ha comentat Vicent Grimalt que és una modificació del crèdit que s’ha de realitzar per a la construcció del nou IES d’educació especial Raquel Payà, ja que la comarca necessita un edifici molt més adequat que el que hi ha ara.

D’altra banda, en la reunió també han conversat sobre la segona residència de majors i la reversió de l’actual residència que té Dénia, la residència de Santa Llúcia. A més, s’han tractat temes com el Festival de les Humanitats i el DNA, i el convent de Jesús Pobre, “un projecte que l’anterior legislatura de la Generalitat no va finalitzar la seua tramitació i el compromís de l’actual President per a reprendre tota la gestió de l’expedient perquè siga finalment una realitat i el Convent de Jesús Pobre passe a ser propietat pública. És un edifici, que si al final s’aconsegueix que passe a mans de l’administració pública, a nivell comarcal tindrà una importància molt gran, i sobretot per la protecció del patrimoni de l’edifici amb molts segles d’antiguitat”, ha declarat l’alcalde de Dénia.

Carlos Mazón ha comentat que “es alegra molt que la prioritat per a Dénia siga el nou centre d’educació especial i que ja no siga la situació sanitària”.

Varador i port

Després de la reunió a l’Ajuntament de Dénia, la comitiva s’ha desplaçat cap al port per veure les instal·lacions del nou varador i discutir un dels punts més rellevants de la visita del president de la Generalitat.

“És fonamental comprendre la singularitat que té el port de Dénia”, ha manifestat el president, “no és un port més de la Comunitat Valenciana, i per tant jo vull donar-li aquest protagonisme i aquesta atenció especial. És prioritari que Dénia estiga comunicada amb totes les illes Balears i amb tot el Mediterrani. Cal treballar també en l’accés nord, perquè puguem créixer en condicions de sostenibilitat”.

D’altra banda, segons ha declarat Carlos Mazón, “la Conselleria d’Educació ja està estudiant dos assumptes, d’una banda, la modificació del crèdit per al nou centre d’educació especial Raquel Payá, i d’altra banda, les instal·lacions de Formació Professional enfocades als oficis del mar, que tenen un alt desenvolupament d’ocupabilitat, i que hem de potenciar, tot i que encara estem estudiant diverses opcions per a la seua possible ubicació, però després de Nadal es reprendrà el tema, per a rematar-lo”.

Per últim, Carlos Mazón, ha confirmat que “es reprendrà el tema de l’adquisició del convent de Jesús Pobre per part de la Generalitat, ens sembla que és un emblema, que ha de ser una referència i realitzarem una visita en breu. Des de la direcció general de patrimoni hem reprendre el procés perquè el Convent siga catalogat com a bé d’interés cultural”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *