Obres

Comencen les obres del solar de l’antic ambulatori de Dénia

Obres en el solar de l'antic ambulatori del carrer Marqués de Camp de Dénia / Miriam Pagán

Ja han començat les obres per a convertir en plaça el solar de l’antic ambulatori del carrer Marqués de Camp de Dénia. El dilluns, 4 de desembre, s’ha firmat l’acta de replanteig i inici d’obra.

Els treballs van ser adjudicats definitivament en la Junta de Govern Local del 2 de novembre passat a l’empresa Construccions Porticada, S.L., pel preu de 938.871, 13 euros, IVA inclòs. Un cost emmarcat en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que finança la Unió Europea amb els fons NextGeneration EU. El termini d’execució de les obres és de 4 mesos.

Segons ha explicat l’edil de Territori, Maria Josep Ripoll, el primer que s’està fent en el solar són els tastos per a veure les característiques del terreny i programar els treballs. La regidoria espera que no hi haja cap contratemps i els terminis “d’una actuació tan esperada” puguen complir-se sense problema.

La plaça nova

El projecte de la nova plaça ha sigut redactat per l’arquitecte Carlos Chacón Pérez, de l’estudi d’arquitectura DVCH Devillar Chacón Arquitectes, i té com a objectius la renovació del paisatge urbà, el foment del nivell de socialització ciutadana, l’augment de l’activitat per als vianants en les zones de comerç tradicional i retornar a la ciutadania partix de la ciutat, creant zones de passeig i esbarjo.

S’ha dissenyat l’espai en un anell perifèric poblat d’espècies que s’adapten bé a la climatologia local i un altre anell central delimitat amb pèrgoles que sostenen cables tibats sobre els quals desplegar tendals que donen ombra. Esta part central serà de terra compactada i molt drenada i l’anell perimetral s’equiparà amb paviment de llamborda local i bancs de formigó. La proposta incorpora a la nova plaça el carrer de L’Estació, eliminant l’estacionament de vehicles i prioritzant les condicions de mobilitat de vianants i bicicletes.

Vegetació, àrees de jocs infantils i un escenari o podi en la part sud del solar, que recau al carrer Calderón, completen el projecte. La vegetació projectada es basa en plantes enfiladisses i alguns arbres i envaïx la zona de passeig perimetral generant ombres, aromes, frescor i color. És una vegetació de baix consum d’aigua, d’espècies mediterrànies de clima temperat i amb un baix manteniment.

L’Ajuntament de Dénia va adquirir el solar de l’antic ambulatori del carrer Camp al desembre de 2018. El mes de febrer de 2019, el Consistori va condicionar la parcel·la perquè la poguera gaudir la ciutadania. El projecte per a crear una zona verda en l’antic solar de l’ambulatori va ser el guanyador d’una consulta pública realitzada a la ciutadania en 2020, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, per a conéixer les preferències quant al disseny i usos d’este espai. Una vegada decidit l’ús del solar, es va convocar un concurs de projectes de disseny per a ordenar l’espai, que va guanyar l’arquitecte Carlos Chacón Pérez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *