Medi ambient

Costes retira la barrera de canto redó de la desembocadura del riu Girona

Actuació realitzada a petició dels Ajuntaments de Dénia i Els Poblets
Actuacions en la desembocadura del riu Girona / Redacció

El Servei Provincial de Costes a Alacant, a petició dels Ajuntaments de Dénia i Els Poblets, ha procedit a l’obertura de la desembocadura del riu Girona utilitzant maquinària per a retirar parcialment la grava que la tapona.

“Des del Servei Provincial de Costes s’ha respost de forma excepcional a la demanda d’ajuda realitzada pels ajuntaments afectats, Dénia i Els Poblets, com a mesura paliativa per a intentar reduir els problemes d’insalubritat pública, procedint a la retirada parcial de la barrera de còdol rodó”, ha explicat el subdelegat del Govern a Alacant, Carlos Sánchez.

La problemàtica existent des de fa anys a la desembocadura del riu Girona, de mals olors i proliferació d’insectes a causa de l’estancament de les aigües davant la falta de circulació de la corrent i l’entrada d’arribazons de posidònia amb ocasió de temporals marítims, s’ha vist agreujada actualment per les baixes precipitacions dels últims mesos, provocant una olor desagradable i un aspecte insalubre en el mencionat tram del riu.

Amb l’objectiu de solucionar aquest problema, en l’any 2021 es va crear una Comissió Tècnica amb la presència de les administracions públiques implicades, Administració de l’Estat (Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el Servei Provincial de Costes a Alacant), i l’administració local (ajuntaments de Dénia i Els Poblets). Aquesta Comissió va adoptar una sèrie d’acords, entre els quals es trobava una última neteja i retirada d’algues de forma extraordinària del curs en el seu tram urbà per la CHJ, la formació d’una barrera longitudinal de còdol rodó, prèvia autorització del Servei de Costes d’Alacant, per part de tots dos ajuntaments amb la seua posterior gestió i manteniment, segons haguera temporal marítim o precipitacions pluvials. La formació de l’última barrera de còdol rodó va ser autoritzada pel Servei Provincial de Costes, davant la petició formulada per l’ajuntament de Dénia en setembre de 2022.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *